En oväntad vändning

IMG_1725
Jag fick en impuls att göra något härligt som jag skulle kunna skriva på Stunder av Lycka om men det sket sig kan man säga…

Varje dag på väg till arbetet ser jag vattnet från bron, det är så makalöst vackert att jag bara vill stanna bilen och kliva ut och hänga där en stund. Jag tänker att jag ska gå upp riktigt tidigt någon morgon för att fota det spegelblanka vattnet när morgondimman lättnar. Men med ett liv fyllt av kaos och en ständig känsla i magen av att vara jagad infinner sig aldrig den där stunden. För övrigt skulle jag orsaka rejält trafikkaos om jag tog mig för något liknande.

IMG_1729
Så här naturligt avspänd är jag när jag fotar mig själv när jag slappnar av…
IMG_1730
Sum hum liksom

Ibland när jag ska gena till mina föräldrar åker jag förbi ett koloniområde. Mitt i den ligger en rund fontän. Jag har tänkt stanna där i flera år nu för det ser så fridfullt ut men jag har inte varit där på över 20 år nu. Men idag blev det av. När jag såg den tidigt i morse (för att vara semester) på väg till dotterns fotbollsläger tänkte jag att jag nog kan stjäla till mig några minuter på väg hem, bara för att varva ned och liksom fånga dagen så här mitt i sommaren. Vara lite härlig och spontan liksom.

Sagt och gjort. Jag gled in på parkeringen, läste på skylten, 2h gratis parkerings eller med P-skiva bla bla bla. Toppen. Gratis. Jag tittade på klockan bara för att liksom uppskatta hur lång tid jag behöver för att komma ner i varv. Jag klockar mig själv även när jag slappnar av, delvis för att jag inte vill att maken ska behöva slita ensam hemma, så hoppas jag nämligen att han tänker så när han slappar på annan ort….

IMG_1734
Lite gulligt liksom fast jag undrar hur mkt det gippar när man går där….

Jag såg parkeringskillen när jag steg ur, han såg mig med. Jag smet in bakom häcken. Jag var inte ensam. En kvinna med en laptop på en bänk och en annan på sin lott. Jag gick till fontänen, tog den bänk som jag trodde skulle vara mest vilsam (så man slipper se trafik, tunnelbanan och annan stressande skit). 09.44. Höger pekfinger mot höger näsborre….skräddarställning. KÖR! Jag slappnade av så pass att jag fick ont i sittbenet. Jag bestämde mig för att gå runt lite istället, jag är bättre på avslappning i rörelse nämligen. Jag tittade på fina blommor som jag aldrig skulle plantera själv och förundrades över att folks frukt får vara ifred på en så offentlig plats. Jag fotade lite, började dra mig mot bilen.

IMG_1724
Ljuvligt porlande!
IMG_1732
Bolltistlar gillar jag, tänkte gräva upp lite ur min fd trädgård. Där har jag planterat mycket sådant som nu hotar äta upp exmakens hus.

På parkeringen står en p-vakt och fotar min bil!! WHAT?? Jag går fram, frågar vad som sker. Han förklarar, jag står utan att betala.

-Men, men det står ju (jag helt uppgiven och fattig..)

-Läs HELA skylten! (obeveklig man).

Jag läste…fattar fortfarande inte…aha klockan 10. man ska betala fram till klockan jävla 10!!!

-Men det är ju TOMT!, Du såg mig när jag kom! Klockan är fan bara 09.53! Jag har stått på en öde parkering i nio minuter!!! OK, jag ger mig. Vad kostar det? (Totalt uppgiven, de dyraste 9 minuterna i mitt liv. Jag började nästan gråta).

-Du kunde pratat med mig. Svarade han då…

-Men du såg mig, du kunde ju sagt något!

-Du kunde frågat….meeeeen vi är inte här för att straffa någon, det är Ok den här gången. (Mycket nöjd p-vakt som inte fattade att jag nästan dog där).

-Men åh, tack! (Jag, lättad av att slippa 600kronor i böter men helt jävla slut av all hjärnkraft min argumentation kostade och sen begynnande asförbannad över att han förmodligen älskar att göra så här!)

Hur är man funtad när man först ser en person i en rostig gammal bil parkera bara några meter ifrån där man står. Man ser att personen i fråga inte verkar kunna läsa skyltar så bra och sen står där och VÄNTAR på att få bötfälla en? Sen när samma person dyker upp nio minuter senare vill man verka GOD och låter mig slippa betala??? Det är helt inkonsekvent, vill man INTE straffa folk så kan man välja att UPPLYSA parkerade om att just nu kostar det dig fem kronor att stå här i 10 min men om du väljer att INTE betala de pengarna kommer notan att bli väääääldigt hög inom de närmaste minuterna…OK? Då hade han nämligen besparat mig en hel del huvudvärk och de 550 kronor det kostade mig att lugna ner mig på handelsträdgården jag behövde uppsöka strax efter. Hans företag hade dessutom tjänat en femma på det hela och ni hade kunnat fortsätta leva era trevliga liv utan att behöva läsa allt detta!!!

Såååå idiotiskt alltså.

IMG_1757
Så här ser ca 600 kronor ut i grönska.
IMG_1756
Plantor jag flyttat runt med ett år fick bli sambos med de nya.
IMG_1761
Och så kom man hem till detta…..jag tänker A N A F R A N I L!!! el motsvarande.

Summan av kardemumman:  Avvik aldrig från dina rutiner, det kostar på i alla former av valutor!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen