Nyheter

img_4130
TJAAATIGT jag vet. Men en utsikt, det borde vara en mänsklig rättighet! Man blir lugn, tacksam och vördnadsfull!

Jag klarar mig väldigt bra utan nyheterna. Helt ärligt alltså. Jag hör kvart i fem via radion, i övrigt mycket sparsamt med negativa saker via medierna. Det som sipprar igenom är som vanligt invandringen/flyktingarna, bostadsbristen (som ju anknyter till det förra), Brexit (som ju delvis också anknyter till det förrförra) och så Syrienkriget. Inget nytt under solen alltså. Jag kan gott klara mig utan rapporter kring detta.

img_4126
På lördagen åkte klisterlapparna bort från fönstren. Det berodde på att grannarna frågade om de skulle sitta kvar för att vi är sponsrade. Då blev det fart på oss. För har man bott fyra månader med klisterlappar på alla rutor så ser man de plötsligt inte. Men nu är de väck! Och vi har inte blivit sponsrade även om man skulle tycka att vi gott kunde blivit det!

Igår hade vi gäster. Med tre egna barn varav ett blev sjukt och ett annat studsade från en zebrafåtölj via en Puppy rakt på vår golvbundna Gyrofocus och såg ut att slå ihjäl sig…..Då är det både bra och dåligt att vara läkare. Det lugnar gästerna men gör MIG nervös för hed det gått riktigt illa kunde både mjälte, revben och skalle vara skadade. Men jag såg honom idag och han verkade fullt frisk. Annars brukar jag helst undvika att undersöka barn som trillat osv, barn är luriga varelser som är såra att undersöka, som man lätt ställer ledande frågor till och som kan bli väldigt rädda….jag brukar hänvisa till vårdguiden och vara liberala med att söka akut vård. Det vore olyckligt om jag hindrade ett proffs från att undersöka.

Jag tror att vi fyra vuxna delde på en flaska vin, möjligen 1,5 men mer var det inte. Både maken och jag hade huvudvärk idag. Jag vaknade vid fyra på natten av värken och tog då en av varje smärtstillande vi hade i huset. Det blev måttligt bättre. Jag har nu tagit ytterligare en omgång av samma cocktail och hoppas få en natt utan värk. Konklusion: Vi dricker för sällan för att kunna drick alls alternativt, de sjuka och livliga barnen tar musten ur oss och vi måste åka bort, på obestämd tid för att öva oss att slappna av ihop med alkohol. Låter det sunt eller?

Nu äter jag chips och dippar i fetaostsåsen från middagsbjudningen. Utmärkt middag tycker jag. Salt, grönsaker, mejeriprodukt och små tuggor.

img_4121
Min dotter gjorde minimorotskakecupcakes idag. Jättegoda!
img_4122
Och en rosa princess. Hon har talang den ungen för onyttiga saker…

Jag ska bemanna kirurgakuten imorgon. Kanske jag ska sy något….det var ett tag sedan sist. Ska läsa på lite tror jag. Dagen börjar med röntgenrond sen är det fullt ös in i kaklet.

img_4127
Vi plåtade innerdörrarna här idag. Svårt när man inte är fotografiskt begåvad. Men det gick mha en bra kamera och en massa tålamod.

 

Sov nu, jag ska äta upp chipsen och sedan se Grant…..var den nu heter, serien med snygge prästen och han Geordie som dricker för mycket.

 

Good night!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen