Bredband till alla – ropen skalla

Jag vet, det var dags för ett roligt inlägg. Tyvärr! Jag är trött och arg, har ryggskott och blir då lite stillatigande med datorn. Sedan igår kväll har jag tankat på mer ”data” för 600kr på under 24 timmar. Det betyder att vi har en månadskostnad i september på 1100kr och vi har inte sett slutet på detta än. Nu kanske ni tror att jag legat och surfat hejdlöst här med det har jag verkligen inte. Jag har sett ett program på svtplay och sedan kollat mailen, barnen har sett någon timme el två på Netflix men inte mer.

Det är ganska intressant när man hör Junker tala om bredband till hela EU men vi som sitter här, hyfsat nära Stockholm inte kan få bredband. Det är inte så att vi inte försökt. Alla andra på gatan har, de anslöt sig när vi började snacka med kommunen om bygglov. Öppen fiber hade en drive då på gatan. Rabatterat pris, 18000kr tror jag det var. Vi ringde, mailade och talade med dem. förklarade läget, vi står i begrepp att bygga, vi är många och vill gärna ha bredband. Säkert grannarna med…..De skulle kolla på saken. De återkom inte. Vi ringde igen, då sa de att vi kanske kunde ansluta oss senare via en kabel alternativt gräva de 50m själva. Deras erbjudande var nu slut….vi bodde ju inte där….osv.

Vi har därefter försökt få ADSL via Telia, det är fortfarande osäkert om det går att få. Offerten var på 17000 kr för installation, månadspris okänt. De skulle höra av sig…..det var ett tag sedan. Så nu ruinerar vi oss på detta sätt via Tele2.

Det verkar ganska kört alltså. Vi drog in fiber i vårt förra hus, tyckte det var en bra idé….nu är nog de som köpte av oss glada för det.

Min exmake är mycket datorstyrd. Han är teknikintresserad och har i flera år försökt få bredband till sitt hus. Han har erbjudit sig att betala allt själv, kring 60000kr fick han höra att det skulle kosta för några år sedan. Han var villig att betala men NEJ, det gick inte. Så, mitt i Stockholm (nästan) är det stört omöjligt att få bredband och jag tror nästan jag hade haft ett bättre förhandlingsläge om jag bott i Utansjö i Härnösand helt ärligt.

Jag gillar ju inte ens teknik, jag vill odla, ha höns, har just beställt helgtidning från Svenska Dagbladet och lyssnar mest på radion men om man ska ta politikernas snack på allvar så måste väl ändå tätorter som den jag bor i kunna få bredband??? Och i min värld skulle man kunna subventionera det dessutom så man inte måste ta banklån för att ha råd. Till Öppen fiber skulle jag vilja ställa frågan: Hur är det möjligt att man inte som ägare till en fastighet som snart ska bebyggas med en villa inte kan få fiber framdragen i förväg? Det är totalt obegripligt! Vill ni inte tjäna pengar eller? Så

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen