Valet i USA

img_4240Den här kom flygande mot vårt nya kök igår….vad är det för fel på barn? Jag är så trött på att säga till om olika farliga saker nu….jag trodde inte att man skulle behöva hålla på med detta längre…Men ek är tåligt visar det sig och jag är tacksam at det var en slät sten. Alltid något.

 

Jag fastnade en stund framför debatten mellan Trump och Clinton. Bara en liten stund för jag har inte tid egentligen. Jag ska arbeta kväll och förbereda middagen för familjen så maken inte stupar….sen tvätten, ordna inför morgondagens besök av snickare, elektriker och rörmokare (nej allt är inte klart, långt ifrån tyvärr och en del saker har gått sönder) och sen försöka förbereda mig mentalt inför morgondagens möte (hemligt!;)).

Trump är galen. Fullkomligt! Men har talar på ett sätt som jag tror tilltalar stora delar av amerikanerna. Han använder inte lika svåra ord som Clinton och så skräms han. Typiska maktmedel. Clinton är smart, erfaren och jag hoppas innerligt att hon vinner över den där galningen men jag är inte övertygad.

img_4244
Jag klämmer in lite kritik mot maken och äldste sonen också…Jag har ju som ni vet inhandlat två tvättkorgar. Jag har påtalat deras existens x flera och de verkar nu ha fattat att man inte kastar ner smutstvätten i trappan utan att tvätt samlas i badrummet. Men det känns som jag har en bit kvar….Var jag pinsam nu maken? Jag tycker att du är pinsam som inte kan fatta detta med tvättkorgar och annat. Men som min mamma skulle ha sagt: -Du har valt honom själv….så allt är som vanligt MITT FEL!

En sak som jag alltid funderar på i samband med politik är att alla alltid värnar om sitt. USA ska vara världsbäst på solenergi önskar Clinton. Vi vill vara världsbäst på solenergi har jag hört, Tyskland ligger långt framme och så vidare. En ständig tävlan mellan olika grupper, som vanligt. Och jag förstår, vi ska förbättra oss, göra smarta nya saker som får oss att växa ekonomiskt, ge fler jobb…..men det är alltid på bekostnad av någon annan. ALLTID!

img_4242
När jag ändå är i gasen och hänger ut min make tänkte jag ge er denna kluring….Vad är fel i bilden? Lämna svar i kommentarsfältet, vinnaren får en vecka i Stockholm ihop med maken på vår undervåning!

Jag gillar mitt land, för det är mitt land. Jag önskar bara att alla länder vore som vårt och jag ser ett problem i att vi hela tiden ska växa. Jag vill för allt i världen inte att barn löder giftiga saker i farliga miljöer för att jag ska få en stålkorg att ha blommorna i men vi är heller inte beredda att betala för att en vuxen gör det under ordnade former. Att köpa en ståltrådskorg som tillverkats av en svensk arbetare, det har nog inte många råd med (jo det har säkert många men vi gör det inte, vi gillar som grupp att överkonsumera och då väljer man hellre billigt men fler än få men dyrt).

Jag gillar tekniska och naturvetenskapliga framsteg, det gör världen bättre och friare men vi driver också på en utmattning av jordens resurser med våra ständiga uppdateringar av prylar. Minns ni den jättestora plattvn? Vi har tre….ingen ser på dem längre, går inte att sälja förmodligen…och jag skäms.

img_4258
För att visa hur jag tänker, sortera, kategorisera och strukturera för en lättare och trivsammare vardag. Som dessutom blir mer tidseffektiv! Jo det är sant! Om man har det ordnat omkring sig slipper man ägna dyrbar tid åt att LETA efter saker!

Jag vill inte ha en enda pryl till men jag skulle vilja ha vettigt bredband, solpaneler på taket (här skulle ju MP kunna jobba på lite tycker jag!! och momsbefria detta till exempel, precis som man i bostadsbristen skulle kunna ta bort stämpelavgifter, skatt och moms vid nybyggnation! Visste ni att en nybyggnadskarta som på sin höjd tar 10 min att sätta ihop och maila kostar 1100    0kr att få!?!), en jordkällare och mer fruktträd….hönsen jobbar jag ganska intensivt på nu. Jag vill leva enklare och säljer av allt jag inte längre behöver. Det är en skön känsla även om jag funderar på om de som köper mina grejer verkligen behöver dem.

Jag såg på Hundra procent bonde igår när jag var hemma och sjuk….jag vill vara han. Jag vill bygga mitt hus av strå och lera, jag vill kunna använda stämjärn och ta hand om får. Jag vill banne mig lära mig att slakta får så jag kan få salta skinnen, garva dem och sedan sy mina egna stövlar. Tänk att jag aldrig fattade att det var själhushållande bonde jag borde blivit!?! Så korkat!

img_4256
Ni kanske tycker att jag ska vara rädd om maken….kanske han tröttnar på mitt gnäll och att jag hänger ut honom här? Men ni kan vara lugna, det finns MASSOR med män från hela världen som vill vara med mig och behöver min hjälp! Jag klarar mig på den fronten!;)

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen