Jag är med SvD!

 

Jag fick en överdos idag, av nyheter, annonser och reportage. Varför? Jag nappade på en reklamkampanj där man för 50 kronor fick svenskan på helgen i fem veckor. Vi glömde ju såklart det på lördagen pga hade barnkalas och absolut panik men söndagen gick lite långsammare pga sjuk och då kom jag ihåg detta infall.

Jag började med lördagens utgåva såklart, man kan ju inte bära sig åt hur som helst med tryckta saker. Jag läste lite hot och dit, hoppade över det som är för nära eller för avlägset. Jag valde det om Mona S och hennes efterträdare och sen minns jag inte mer. Annonser övermannade mig. Vi har rät lite reklam i våra liv annars. Vi avsäger oss reklam via brevlådan och jag kastar allt som ändå slinker igenom inkl.lokaltidningen direkt i återvinningen. Jag prenumererar ej heller på glossiga magasin längre och någon TV har vi inte heller…så det var en veritabel chock att se all reklam tidningen var fylld av. Ströms hade en helsida, vackra saker, man blev sugen…men maken som fick börja med söndagens ex avbröt mig. För i hans tidning fanns samma från Ströms och när man vände blad var det ett reportage från Burma….en icke så trevlig stat på klotet. Maken överraskade mig med att säga ungefär: -Å vilka härliga bruna scarfs i kashmir, å en vacker polotröja…vad ska jag välja…? jag suger lite på den och bläddrar….BAM! En fattig burmes med en skottskada i ögat….ööööö var var jag nu….handla sidenhalsduk till en femtondel av lönen….bläddra, bläddra, bläddra….Vad sugen jag blev att shoppa liksom.

Jag tror att om man ska kunna fortsätta reklamfinansiera dagstidningar med seriös nyhetsjournalistik får nog PR byråerna omformulera sig. Som BMW lyckats med (reklambilaga medföljde SvD). De ger ut en liten tidning där de uppmanar en att provköra en av deras bilar BUMS och så skänker de 100 kronor till Barncancerfonden! Det är väl jättebra! Jag satt länge och var lite arg på BMW för att de gör sådan reklam. Jag tänkte att folk som har råd med en splitter ny BMW som de sannolikt inte behöver gott kan ge 1000 kronor till samma fond utan att köpa en ny bil men så tänkte jag att rika människor kanske inte alltid är de mest generösa och att det nog var ett bra grepp för cancerfonden iallafall! Kanske helt normalfattiga människor vallfärdar nu till BMW för att testa hastighetsbegränsningarna i landet och BMW får punga ut med en massa cash som går till att bekämpa cancer? Då är det bra med reklam!

Jag anser mig för övrigt vara för högt stående för att gå på reklam….men så ser jag på mitt hem…..jag går iallafall på alla glossiga inredningstidningars reklam. Fy på mig! Efter det här sista skåpet och kanske även en lampa från Phlocs så ska jag aldrig mer i livet köpa en ny möbel! Jag har fullt nu, allt jag möjligen kan behöva är förvaringsskåp och de köper jag på IKEA!

Nu har jag skrivit nog för idag, datatrafiken är slut för andra gången idag, det blir dyrt detta….och var är läckaget????? Jag kan inte begripa hur det kan sugas upp så fort?

God natt!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen