Postiva Anna – om helgen

img_4428
Maken:- Jag har inga kläder längre, hittar inga kallingar…vet du…? (Lite räddhågat men på fullt allvar i tron att hand underkläder vaporiserats och stigit uppåt i atmosfären). Jag:- Jag har inte varit inblandad! (Viket är ljug, jag har sorterat ut hand kläder och lagt dem på ETT ställe, strykbrädan, ca 75 cm ifrån där tvätten läggs i högar utan att någon hittar något eller kommer på tanken att ta hand om sitt/sortera eller vika den).

Heeeej sötizar! ÅÅÅÅÅ det är helg snart, så najs! Kvalitetstid med familjen, vänner, släkten och min gullige gosige make. Idag ska jag fixa till mig extra fint, det blir bubbel och tända ljus, väldoft och fredagsbukett. Därefter på med mysbrallorna, de gosiga, ulliga sockorna och ner i soffan framför en härlig kärlekskomedi! (Jag arbetar till midnatt på kirurgen, kommer sannolikt dofta handsprit och ha stirrat in i folks ändtarmar samt vandrat runt i en doft av gamal urin. Så en sak är kanske sann…det blir tvagning innan bingen).

På lördagen drar vi igång vårt senaste projekt, förrådsbyggnaden, det ska bli sååååå spännande! Maken har planerat allt, han ska gjuta plintar i hålen han grävde förra helgen och jag ska bara hålla resten av familjen mätt och nöjd, vi kanske pysslar, högläser, gör gipsavgjutningar av alla barnens händer och fötter och sådant härligt. Bakar och dekorerar sockerfria, veganska cupcakes som vi delar ut till alla grannar (låter inte DET smaskigt??).

img_4441
Dottern har ett mycket krävande textilslöjdsprojekt på gång i skolan. Det sk tas fram skisser, materialval och modeller ska redovisas för, det är miljötänk och säkert fairtradecertifierat…väldigt ambitiöst. Jag skulle varit nöjd om de fått sticka varsin Lovikkavante….Här har jag försökt med en enkel skiss förklara hur man liksom tänker med mått för en omlottkjol. Jag har inget minne av att man skulle lära sig mönsterkonstruktion i slöjden men…times are a-changin´.

Jag hade tänkt anordna en pysseldag med de äldsta barnen också,  de behöver lära sig lite praktiska saker som att sy i knappar, sticka vantar, fålla en kjol mm. (På förekommen anledning). Kanske det blir lite högläsning för dem med….något uppbyggligt eller möjligen klassiskt? Räddaren i nöden? Moment 22? Magikern eller Krig och fred? (Jag släpade förväntansfullt hem två böcker från jobbet, Oksanens Utrensning och en för mig okänd Bookerprisvinnare men fick till svar: -Jag läser inte….) Det ska bli såååå roligt. Jag har länge tänkt att börja läsa för familjen lite mer, ffa till julhelgen. Har hört om Tove Janssons Tomten…stämmer det att hon skrivit en sådan bok? Jag kanske yrar, min hjärna är så full av rosa glädjemoln att jag knappt kan se ut, ti hi!

Nu ska jag vila, jag har lite yogaövningar att ta tag i, jag ska tänka på magmusklerna och så där, min yogacoach ger mig tips, ni kan följa mina framsteg på Insta, jag heter vardagbyanna där och kan man se INSPIRERANDE bilder på min vackra och stilrena vardag. Perfection in a blink liksom. (Döh!).

Nu ska jag gå och massera lite grönkål så jag kan göra mig en hälsosmoothie, jag har i lite vitlök, chiafrön, grusiligrumbär från Kokkolistans djupaste djungler och så bara i med ett kilo dadlar, SOOOOO energizing (läs insulinkrävande).

Puss alla härlingar nu fullsizerender_2 fullsizerender_1

 

 

fullsizerender
Jag vet, jag borde inte hänga ut na men detta är ett sådant bra exempel på att jag förväntas lösa allas problem hela tiden…jag försöker använda ord jag hoppas blir förstådda…jag försöker vara tydlig och samtidigt tycker jag att detta inte är MIN slöjduppgift. Vi frågade fröken…men så hade vi ju inte instant access till internet och våra mödrar…I mitt fall hade jag nog hellre vänt mig till min farmor, hon sydde mycket och var ständigt på hugget. Inte att min mamma inte är på hugget, akta er, så fort hon går i pension (om ca 10-20 år när hon är mellan 80-90) då jävlar kommer det svidande artiklar, kanske en roman/deckare eller en underhållande bok om hur sjukvården styrs. Det är mycket om nollvisioner just nu…hon tycker mer det är NOLL VISION. Förlåt mamma, jag bara måste få dela med mig av dina härliga kommentarer, you ROCK! Love ya!

gör jag HELG!!!!!

Ett svar på “Postiva Anna – om helgen

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen