Tillfällig kollektion IGEN!

 

 

skarmavbild-2016-10-09-kl-08-24-31
Det snyggaste av allt i lanseringen av nya kollektionen är fonden. resten kan jag absolut vara utan.

Jag skriver detta på vanliga bloggen och inte på Eget hushålle, för detta är ingen härlig ”spaning”. Jag försöker ju ha en seriös inredningsblogg där jag visar på saker jag gillar….

Men nu nås jag av budet att IKEA ska släppa ännu en tillfällig kollektion. Och jag förstår precis, de vill sälja, alla vill sälja. Problemet här är bara att ”more” i detta fall blir ”a bore”. Det beror inte bara på utmattningseffekten av att släppa så mina tillfälliga kollektioner utan i mitt fall mest på att man inte har en chans i helvetet att faktiskt komma över de produkter man eventuellt har lust till eller råd med.

Jag har huset fullt så jag behöver inte något och ska man locka mig måste det verkligen vara något alldeles extra. Den här kollektionen innehåller inget sådant. Det är modifikationer av det man sett förr bara med kantigare look och mindre färg. Nu har jag ju inte sett sakerna i verkligheten men allt blir bättre på bild är min erfarenhet.

Trenden senaste åren är, tillbaka till ursprunget, svenska material och en uppdaterad variant av det gamla enkla hemmet. Det fattiga liksom. Och jag gillar enkelhet, det är inte det. Det fina med IKEA är PS och 365+ samt några av sofforna. Några tillfälliga kollektioner har varit väldigt snygga på bild, Sinnerlig och Råmans t.ex men när jag åkte för att eventuellt köpa något från dem fanns bara en glasburk med korklock och några små flätade svarta förvaringsaskar kvar. De senare från Råmans kollektion är snygga men totalt opraktiska då de är runda i botten….

Så snälla IKEA, sluta släppa massa reklam för saker som den vanlige konsumenten inte kommer hinna köpa, det är bara tröttsamt. Ni har ändå allas ögon på er, gör färre men bättre grejer istället, detta får motsatt effekt.

Tröttsam marknadsföring och i och med denna länk gör ju jag reklam för IKEA,  men gå inte in på den då. Jag ville bara visa på ytterst vardagliga ting som ingen av oss kan behöva.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen