Semester utan barn…en livstil..

img_4753
Den här lilla tjejen är genomförkyld. Snorig, slemhosta och allmänt lite hängig. Ingen feber tack och lov så hopp om bättring till imorgon. Här har hon just tömt HELA diskmedelsflaskan men ändå fått förtroende att mäta upp olivolja till baket…

 

Jag hörde just på radion att man i Malugn kan få ha sina barn på förskolan när man själv har semester. Detta är något som jag själv inte kan men som jag ser en poäng med att få. Om man betänker att föräldrar som är hemma med ett syskon kan ha andra barn på förskolan (som jag förstår det ska det nu bli 40h för alla) är det kanske rimligt att man får ha ett barn på förskolan om man har något annat viktigt för sig. Själva frågan ställer hela den här omsorgsfrågan på sin spets lite tycker jag. För jag och maken har tagit semester v.44, vi behöver lite tid för att en gång för alla kunna flytta in ordentligt och bygga klart förrådet. Vi har inte hunnit med det med alla barn omkring oss.

 

img_4747
Igår började maken slipa på golvet på övervåningen. Killarna som skulle gjort detta misslyckades två gånger i rad. Nu gör vi allt själva istället. Detta är sådant som skulle passa superbra att göra när barnen är på förskolan så att det går att genomföra på ett snabbt och smärtfritt sätt. Nu tar vi sektion för sektion och hoppas att de inte hinner emellan med sina färgpennor eller yttersidor….

Om jag bott i Malugn och ville skjuta älg ihop med min make (något jag aldrig skulle våga/vilja) så hade det varit OK med fem lediga dagar för det med barnen på dagis. Kommunkvinnan tyckte att det var helt OK för att det är deras ”livstil”….jag kan meddela att där jag kommer ifrån är det en ”livsstil” att städa, laga mat, tvätta och ha allmän ordning i hemmet. INTE att skjuta värnlösa djur i skogen fem vardagar om året. Och jag är inte principiellt emot älgjakt, jag tycker det är bra att man själv dödar de djur man vill äta även om inte just jag vill göra det.

img_4752
Lilla T ville åka den stora kanan, det gick utmärkt!

Det är detta med att det är olika för folk i samma land och att just JAKT, den traditionellt mest manliga sysslan ska vara undantagen detta. Tänk om SPA-dag, nagelfix, shopping eller för all del Bungyjump som jag ägnade mig åt med stor behållning skulle kunna räknas som livstil???

Är jag ogin nu? Kanske, men det gnager mig lite att vissa ska vara lediga utan barn när de uppenbarligen gör något som har med fritid att göra.

Rättvisa gillar jag.

img_4754
Jag ska baka mer, det är mitt Oktoberlöfte!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen