Dan före doppardan

img_6998
Nja, ganska fridfullt nu när maken är hemma igen. Jag avslutade mina sysslor idag som innefattade handling, silverputs, dammsugning gånger flera, vörtbrödsbak och städning med en pina colada….i ärr förvirrat tillstånd hällde jag ut den första över min högra fot, hällde snabbt upp en ny men innan den hann påbörjas tog jag en stor klunk av det ljumna vattnet jag skulle pensla på vörtbrödet….och detta var alltså INNAN jag fick i mig någon som helst alkohol. Den här dagen kan sluta hur som helst. Längst till vänster i bild ser ni slangen till makens mest älskade ägodel, grovdammsugaren. Han deklarerade stolt att vi kan suga upp ALLA BARR med den, vi behövr inte ens en påse i!!! Kan ni fatta!!!! och detta för strax under 2000kr. Snart ska vi kanske döpa den också, så som min bror gjort med sin robotgräsklippare…?

Det finns nästan INGET som är så tillfredställande som att få mästra nyblivna föräldrar. Jag fick ett tillfälle till detta idag. Mormodern till grannflikan ska vara jultomte hos oss imorgon så jag stack över med mammas gamla vargskinnspäls (jag vet hon kommer brinna i veganhelvetet), vårt fina handgjorda tomteskägg och diverse julattiralljer. Då ser jag att lilla flickebarnet står klistrad framför Youtube och tittar på något obegriplig som innefattade en låtsashund. det hela såg ganska beskedligt ut men jag passade på att varna för vad detta kan komma at leda till….Föräldrarna såg genast ganska oroade ut och jag kunde glatt meddela att det kan leda till timslånga sessioner med tyska män klädda i Spindelmannendräkt som ligger i rosabubbelvatten och öppnar kinderägg! De såg helt förbluffade ut, kunde detta verkligen vara sant?

-Jorå, helt sant, det finns ännu konstigare saker där barn öppnar choklad ägg och INTE äter chokladen utan bara förevisar små plastleksaker som ett kinesiskt barn tillverkat istället för att gå i skolan. Mäkta stolt över att ha varit först med att informera om detta tog jag tre kliv över min fd solroshäck och var hemma igen.

Granen är klädd, barnen är mätta på polkagrisar, falukorv och bondkakor. Frysen svämmar över av mat, det står matutanför porten och jag har en hel garderob med inslagna presenter och tre enorma dukar att stryka. Detta beror icke på att jag varit lat och sysslolös idag, utan på att det är så infernaliskt mycket som ska fixas inför julafton och att min svägerska kom med blå ”kinesisk” sand som present igår….tack som bara den Faye! ”It sticks together, I promille” utlovade hon igår…hoppas hon har vita strumpor på imorgon när hon kommer så ska hon få se hur bra det stickar together. HRMPF!

img_6996
Jag har några kulor efter mormor och farmor. Denna är den jag vårdar och oroar mig mest kring. Den är munblåst, sannolikt hundra år gammal och har en frostad svan på sig, ser ni? Jag älskar den kulan. Vem ska ärva den????
img_6997
Jag hatar köpeglitter, maken älskar det. Efter förra julen köpte jag flaggirlanger i guld för nästan inga pengar alls och den har jag nu noga arrangerat på ett konstfullt sätt….
img_6999
De har sina ögonblick där de samsas kring något, ca 15 minuter i taget ungefär. Så långt som ett julkalenderavsnitt. de var längre förr, kring 20 min jag tycker vi ska tillbaka till det, kanske 30min rent av?
img_7001
Min lilla samling av Lisa Larssonfigurer. Julius är från farmor, det är i den gamla leran, den som blev mörk. Stjärngossen har jag fått av ”Marren” min bästis mamma som inte finns med oss längre pga jävla bröstcancer men varje år (oftare än så) tänker jag på henne och hur mycket kul våra familjer hade ihop när vi var små. Resten av barnen har jag fått av mamma, de skulle symbolisera mina barn men hallåååååå! Jag har två till nu, jag behöver TVÅ TILL!!! Gärna i modell större i gamla leran från en antikaffär någon???

Men de hade kul med sanden det kan jag inte förneka och den var inte SÅ svår att dammsuga upp…men nu är bara hälften kvar, andra hälften bor i dammsugaren.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen