Värsta tårtkakan

Som ni förstår kommer jag inte hinna blogga IRL idag så detta skrev jag efter att jag nattat barnen 22/12. Jag bara kände att jag behövde dela med mig av det jag bakade till kalaset, alla älskade det blev inte en smula kvar!

Först kanderar du fyra kilo apelsinskal. Därefter maler du tre hekto ekologisk mandel från Valencia….nej såklart INTE!

Jag hade noll inspiration men Edgar hade önskat chokladkaka. Så då tänkte jag…jag gör en sockerkaka….med det där roliga gula bakpulvret jag köpte i Frankrike i somras och sen….fyller jag den med något och täcker hela rasket med choklad! Bra va!?!

Hur gjorde jag då?

Jo, Bonniers kokbok från 1982 stod för sockerkaksrecept men som vanligt håller jag mig inte riktigt till sånt utan jag hällde i dubbla mängden bakpulver för det var den mängd som fanns i påsen, jag hade också i några droppar citronsaft och apelsinessens.  Där tog det lite stopp, jag hade inget bra att fylla med och vad passar ihop med choklad och citrus…? Kanske karamelliserad kondenserad mjölk? För det hade jag i skåpet. Jag bakade klart, lät kakan svalna och sedan skar jag den i tre skivor. Mellan varje lager bredde jag kondenserad mjölk (kola helt ärligt) och sen kom kluret med chokladen.

Jag hade köpt ljus blockchoklad och tog nästan hela och smälte på låg värme. En skvätt vispgrädde rördes i och sen fick det sjuda ihop tills det blev lite segt. Då klickade jag i lite smör och jag tror att det blev någon slags ganache. Detta bredde jag på kakan och lät det stelna lite. Om jag hade fått bestämma helt själv skulle den garnerats lite med färska hallon men det blev tvärnej från födelsedagsbarnet där så det blev en bajsbrun tårta. Men som sagt attans vad god den blev!

Väldigt väldigt enkel var den också och jag borde gjort två, så blir det nästa gång!

Tjing!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen