Hemmadag

 

IMG_7519
Det blir så mycket härligare att gå i en allé. Vi planterar på tok för lite alléer nuförtiden. Mer sånt för folket! 19 minuter tog det att gå hem ifrån butiken, jag frös om öronen, det är nog bra, det betyder att jag var ute länge, annars har jag aldrig mössa. Velourbralla hade jag också på, det var ett bra val för de är varmare än nia vanliga jeans.

 

IMG_7521
I slutet av månaden, innan barnbidraget gör jag egen hallonsylt. Det känns mycket bättre än att betala fyra gånger priset för den köpta.
IMG_7520
Här förmiddagens pyssel. Återanvända och att inte slösa är dagens tema.
IMG_7523
Laxpudding alltså, varför lagade min mamma aldrig det när jag var liten? Vi åt aldrig fisk som inte var i pinnform, fy skäms mamma!
IMG_7522
Men vilken inspirerande bild! Linssoppa in the make. Blir den bra får ni receptet!

Idag har det hänt grejer här…jag är billös så därför sker saker per fot. Dotter till dagis, vandring till ICA med dramaten. Handlade EXAKT det jag behövde och sen hem igen i minusgraderna. Jag fick ett trevligt mail eller två faktiskt, båda trevliga och ger energi.  Nu har jag två laxpuddingar i matlådeformat i ugnen, en deg väntar på ugnen, hallonsylten kokar och linssoppan verkar färdig. Jag hade egentligen tänkt tapetsera en fondvägg i barnens rum men maken glömde flytta den superfina (läs dyra) våningssängen så han har gått med på att jag kan göra detta ikväll…om ryggen tillåter. Vi får se. Jag ska snart göra alla mina sjukgymnastiska övningar och se om jag håller linan ut. Jag delar med mig av några bilder där tre är snodda.

Skärmavbild 2017-01-17 kl. 12.02.46
Här är sängen jag inte orkar flytta själv. Vår är inte helt vit utan i vit lasyr, från Rafa kids. En pjäs!
Skärmavbild 2017-01-17 kl. 11.54.23
För drygt ett år sedan sprang jag förbi en Pop-up butik i Bromma blocks. Jag gick in och blev kär….köpte velourbrallan jag har på nästan jämt, sen scarf och tre toppar. Nu såg jag denna på deras hemsida…man nästan dör ju! Päls, ja det stämmer men återvunnen! Och så vacker! Jag har tre minkar här hemma som jag ärvt. Jag tycker det är så synd att inte använda dem men de passar mig inte. En är från 80-talet med puffärm, en från 60-talet med kort. Den är snyggast men lite för liten. och så fick jag Hannes nyligen och jag har länge tänkt att göra en pläd eller något av dem. Djuren är ju ändå döda, varför inte göra något bra av det som ändå finns kvar av dem?
Skärmavbild 2017-01-17 kl. 11.54.38
Och så denna! Fårskinn kan man ju motivera lite mer än mink för man äter ju faktiskt djuret under skinnet. Och denna talar till mig, påminner om en folkdräktsjacka och jag har även en sådan begagnad här i gömmorna…kanske det är dags nu att alla kommer ur garderoben?

 

Här finns länk till kläderna Kwoshare

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen