Tappa vikt, bli rik på kuppen!

Nej jag tänkte inte sälja på er någon detoxkur och sen utbilda er till säljare i mitt team och utlova ekonomiskt oberoende inom tre år…..utan jag tänkte leverera den bästa bantningmetoden som sett dagens ljus, det ultimata, billigaste och hjärnsmartaste sättet att gå ned i vikt!

Håll i er, här kommer den!

Jag ser en lunch och en mikrofon, vad ser ni?

Jag är ingen anhängare av någon diet. Jag äter det jag blir sugen på och skäms lite när jag ätit för mycket av något, även om det är hälsosamma nötter. Jag lever inte helt sunt, det är lite för mycket socker i det jag stoppar i mig och ofta för mycket fett. Jag vet hur man ska göra men fuskar helt enkelt. Av lust och lättja. Det kommer straffa sig senare, det vet jag.

Jag försöker inpränta i barnen att lagom mat av olika skilda slag och att man måste röra på sin maskin för att man ska må bra och leva friskt länge. Grönsaker, frukt och sallad är mycket bra att äta och sen lite ägg, kött och fisk på det. Låter det sunt och tråkigt?

Trots att jag äter lite skräpigt och för mycket har jag lyckats hålla min vikt de senaste 27 åren, med undantag för sex graviditeter där jag gått upp både 20 och 25 kilo. Eventuellt kommer mina kärl att knastra när man sätter infarter på mig i 90-årsåldern…det vet jag inget om. Fast senaste gångerna man mätt mitt kolesterol har det legat lågt. Jag är alltså orolig men inte tillräckligt för att radikalt ändra mig.

Många längtar efter en snygg och slank kropp, många vill ha muskler men ingen som jag någonsin träffat vill bli fet, om man inte lider av en ätstörning och man därför önskar viktuppgång. Väldigt många av dessa varken tränar eller tänker på vad de äter. Däremot hoppar de gärna på senaste bantningsflugan. Quick fix är ett säljande koncept.

MÄNNISKAN ÄR AV NATUREN LAT. VI GÖR SAKER PÅ RUTIN, VILL INTE TÄNKA NYTT UTAN GÖRA SOM VI ÄR VANA ATT GÖRA. VI GILLAR OCKSÅ ATT FÖLJA ANDRA. GÄRNA KÄNDA, VACKRA OCH RIKA PERSONER. ÄVEN OM DE ÄTER VULKANASKA.

Om man går in på IKEA genom huvudingången och det börjar brinna när man kommit till köksavdelningen kommer de allra flesta att försöka komma ut samma väg som de kom in. Fastän man egentligen vet att man ska titta efter den gröna nödutgångsskylten. Vi är vanedjur.

Det har gjorts experiment där två personer stängs in i ett rum för att fylla i formulär vid var sitt bord. Efter ett tag börjar rök bolma in genom en ventil. Person 1 vet att detta ska ske och sitter lugnt kvar. Person 2 som inte vet, tittar på person 1 och ser att den är lugn varpå hon fortsätter skriva trots att rummet är så rökfyllt att man inte ser formuläret. Man brinner alltså hellre upp än är lite hysterisk och pinsam. Alla beter sig inte så, men den stora massan gör det, den massa ingen någonsin vill känna att de tillhör, för vi är ju unika fantastiska individer allihopa, som tänker själva…

 

Skärmavbild 2017-01-16 kl. 21.57.04
Vågar du ta det röda pillret? Gärna beställt från Asien via nätet….

Visste ni att ett stort rött, dyrt och svårsvalt piller har bättre effekt än ett litet, billigt och vitt piller som går lätt att svälja men innehåller exakt samma substans? Visste ni också att om man tror stenhårt på sin doktor kommer ett sockerpiller göra att huvudvärken försvinner? Detta kallas Placeboeffekt. Den utgör 30% av all effekt ett läkemedel har. Intressant va!?!

Vi gillar att äta saker i pillerform. Bantning på burk kan man betala grova pengar för. En kokbok med bantarmat likaså.

Skärmavbild 2017-01-16 kl. 21.57.53
Vad kostar en rödbeta? Sannolikt olika beroende på vem som producerat den och hur. Man jag kan nästan säkert garantera att den är bättre för dig än ett piller, helst om du krökt ryggen själv för att odla den.

Jag antar att jag håller vikten trots att jag äter illa för att jag ständigt rör mig. Både mikrorörelser och stora dito. Jag äter inte heller alltid för jag har så mycket att göra och hoppar ibland över ett mål eller två. Jag märker att jag äter mer när barnen är med mig för jag vill ju att de ska äta och växa, något jag själv inte behöver längre.

En gång skulle jag delta i en studie i vår kurs i fråga om diet. Vi skulle skriva ned allt vi åt i en vecka. Jag orkade detta i en hel dag. Sedan slutade jag äta jobbiga saker. Det blev ett glas mjölk och en knäckemacka mest. Och jag gick snabbt ned något kilo. Bara för jag är så lat!

Jag tänkte här lansera Dr Voltaires LFHA-diet.

Den går ut på att man äter mindre än man brukar, av det man brukar äta. Man kan också tänka sig att invänta hungern. Det är ju inte så att vi hela tiden måste äta. Är man lite överviktig har man ju reserver att ta av uppenbarligen. Man klarar sig tre månader utan mat. Men sen dör man. Alltid. Det vet man efter att IRA-fångar hungerstrejkade på 80-talet. Alla dog. Så man måste ha mat, men inte så ofta som vi vanligen tror. Vatten däremot, det är väldigt viktigt. Det klarar vi oss inte många dagar utan.

Del två i min diet handlar om att vara aktiv. Man ska röra sig. Gör man inte det blir man på sikt sjuk. Jag tränar aldrig men jag sitter heller aldrig stilla. Visst jag borde träna för ryggen värker det har inte med vikten att göra. På detta sätt kommer man dessutom tjäna pengar. Eller nej, man tjänar inga pengar på detta men man kan sluta slösa dem på saker som inte är effektivt. För mindre mat kostar mindre pengar. Det kostar inget att promenera eller ta trappan. Man kan springa, cykla eller dansa så fort man har en ledig stund. TV-soffan får man ta efter. Inte före. Det blir aldrig bra.

Del tre består i att skriva ned allt du faktiskt äter. Bara detta att bära med sig en lapp, eller telefon, och anteckna antalet kalorier kommer dramatiskt minska intaget av dadelbaserade fejkchokladbollar med oöverskådligt kaloriinnehåll!

Jag lovar er att ni kommer gå ned i vikt och få mer pengar över av detta. Känner ni att ni vill betala dyrt för denna diet kan ni i vanlig ordning sätta in pengarna på mitt konto.

Mer kalorier in än ut = viktuppgång.

Jo, LFHA…är fortkortningen för Low Food High Activity…

Lycka till!
Kram Anna

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen