Min helg 

Skärmavbild 2017-01-29 kl. 07.25.16
Här en bild jag tog för länge sedan men som kanske skulle passa ihop med detta….

 

Vi helgprenumererar ju på SvD, det är både en lyx men också ett gissel. För lagom till att jag ska ”vila” på helgen dimper den ner och  jag läser den lilla bilagan (kränker jag redaktören för denna minitidning nu?) The Perfect Guide. Den är ett hopkok av lyx och förlustelser, jag höll på att skriva ett snyggt hopkok…men lät bli för det är som vilken mode- eller resetidningsformat som helst, så det blev bara hopkok. I slutet av denna finns ofta (kanske alltid) en redogörelse för en persons helg….jag har ofta retat mig på just denna (jag retar mig på hela rasket allt som oftast).

Jag funderar ju ofta på VARFÖR jag retar mig på saker och jag har kommit fram till att det beror på att jag inte känner igen mig och inte tycker att det skrivna/företeelsen är relevant för mig samt undrar VEM det ÄR relevant för. Jag börjar tro att Svd inte är relevant för mig i sin helhet för den tillför inget som jag inte redan kunde tänka ut själv. det enda som är utöver det jag ständigt kommer i kontakt med är väl annonserna, vissa kulturutblickar och sen TV-tablåerna…

Bitterfitta kanske ni tycker, gör gärna det. Min helg? tackas som frågar, har sett ut så här i stora drag; Undvika att fyra av mina barn brämar för mycket under det att jag försökt organisera städning av kök, källare, förråd och tvättrum. Frambringande av näring och dryck i lagom och anpassade doser, sortering av köksskåpens innehåll, bortförskaffande av överblivna, ej längre nödvändiga föremål mot avhämtning, vilande och tränande av rygg, lite skrivande, lite TV-tittande (På spåret efter att jag försäkrat mig att inte Kakan var med) samt en ny brittisk deckarserie i två avsnitt och slutligen Mandelmanns. Vidare har jag bakat syltkakor. Ringt min farbror. Farbrodern och min far ska komma hit och fika idag, så söndagen kommer behöva innehålla ett besök till en affär och/eller kakbak igen.

Jag har inte varit så mycket utanför husets väggar. Ute har jag bara varit för att hämta in tidningen två gånger och utgång med sopor och kompost.

Jag är helt färdig. Tanken på att ränna runt på olika matställen,  bio och en konstutställning låter ju på pappret fantastiskt men helt ärligt skulle det mest lockande för mig vara tre veckor utan en käft i sikte, gärna utan annat än Gorbypizzor (som jag aldrig köper men kanske skulle uppskatta väldeliga). NO ACTION WEEKEND är det jag skulle vilja läsa om. Hur man med gott samvete eller iallafall utan dåligt samvete bara ligger som en broccoli. Det ni!

Kanske jag ska börja skriva alternativa helgrapporter och skicka in till SvD? Nä, de skulle aldrig publicera för jag är inte tillräckligt känd och intressant. Men ni som hänger här vet ju hur himla intressant jag är så nu vet ni, min helg fylls av måsten och en önskan om att överleva utan bråk.

IMG_7744
På den här restaurangen åt jag i augusti förra året, bästa greken ever. En helgtripp dit ihop med maken kanske??? Det skulle jag önska mig.

Hej!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen