Humor

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 00.25.51
Hej, jag är en näsapa, alltså jag har en stor NÄSA, inget annat! Ju större NÄSA desto större överlevnadsfördel. Darwin kan sina grejer.

Idag hade vi Makens bästis sedan skoltiden på besök. Han kommer med jämna mellanrum. Sist var han här på julafton. Idag skulle jag lära honom göra hudsalva…..cool va?

Men det spårar liksom alltid ur lite, han är rapp i käften och jag har svårt att inte lägga mig i deras snack. Jag lagade mat (hela dagen känns det som) och sen satt vi länge och glappade. Av okänd anledning kom vi in på ämnet roliga djur. Jag tror det började med att maken rimmade på näver med bäver.

Polaren, som är journalist gillar att vara grundlig, murvlig nästan, ville att jag skulle lista de djur som kan vara roliga och varför. Vi uteslöt för vid tolkning av djur, insekter och sånt gick bort (är kanske inte djur ens?).

Här kommer den lilla lista jag upprättade:

Roliga djur:

Fladdermus – kan vara rolig pga kopplingen mus – genitalier och att den fladdrar runt, vaginan alltså.

Näbbmus – enligt ovan.

Skogsmus….ja ni fattar, allt med ordet mus i kan vara kul pga anspelning på sex.

Det för oss till bäver. Roligast på engelska men ändå.

Babian – pga rumpan (också sexanspelning).

Näsapa – pga näsan och att den (näsan) ser ut som en snopp.

Pungråtta – pungdjur överhuvudtaget är roliga pga pungen. Känguru dock inte så roligt.

Vrålapa – askul att de vrålar.

Sengångare – pga overkligt sömnig och långsam samt påminner om min make.

Nakenkatt – avsaknad av skylande päls.

Nakenhund – samma där.

Slamsugare – väldigt roligt men kanske en fisk?

Vårtsvin – ja, vårtor….skitkul och svin. Allt med svin är kul, svinkul.

Ja men ni fattar va? Jag tycker att djur som kan ha en dubbel och gärna snuskig betydelse kan anses roligare än andra.

Men man behöver inte ha ett utseende som påminner om genitalier. Ormar är inte roliga trots detta. Jättetrista faktiskt. De är bara roliga om de har slagits knut på.

Andra trista djur är t.ex kronhjort, vem har någon gång hört något roligt kopplat till en kronhjort? Jag höll på att skriva älg först men kom på att kungen yrat något om älgrumpor så kanske älgens bak kvalar in under roliga djur?

Hyena, leopard och leguan, också astrista djur.

Ni fattar att det blev livliga diskussioner och att jag fick frågor om varför snuskiga anspelningar roar mig mest. Jag vet inte men så funkar jag. Listan kan säkert göras längre men jag orkade inte ta itu med allt, jag var för trött av all matlagning. Vi lade oss för att se slutet av På spåret efter att polaren gått hem till sitt.

Jag bara älskar Fredrik Lindström. Luuk är också kul men Fredrik alltså, man vill bara sitta i skräddarställning framför hans fåtölj och höra honom gå på om finska vinterkriget eller vad som helst. Han får gärna vara klädd i lila sammetsblazer, mycket gärna.

Maken somnade efter det, jag försökte få honom att se Ljust och fräscht, också med Lindström som briljerar på scen men han tröttnade på Schyffert, jag med. Han ÄR inte rolig. Vet inte om han någonsin varit det. Och en plexifåtölj för 52000kr???? Gräsligt. Den syns ju inte ens! Nä, hellre Chesterfielden då, och LILA sammet, ja tack.

Så, nu ska jag se om min nya brittiska serie har ett nytt avsnitt att bjuda på, hoppas, hoppas. Har ni förslag på roliga djur, dela gärna med er så kan jag komplettera listan.

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 00.26.35
Och jag är en babian. Egentligen borde jag kanske heta rumpapa men det finns något lite ekivokt med det, så kan vi inte ha det när vi går omkring i djungeln, absolut inte, någon måtta får det vara. Och förlåt alla läsare om ni tycker att det var ett lååååågt inlägg idag, jag bara försökte reda ut begreppen här ang mer eller mindre roliga djurs namn och utseende. En högst subjektiv listning.

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen