Våren, ljuset, andningen

IMG_7996
Alltså självhushållande ekobonde ÄR ju mitt egentliga kall men jag har det rätt bra här på berget. Notera mitt fina förkläde, det heter Barbro efter en kompis (hon har döpt en bricka efter mig) och jag har gjort mönstret HELT SJÄLV! I bakgrunden min fantastiska öppna spis som jag kämpat så hårt för. Men jag känner mig lite självhushällande ändå när jag bär in veden jag huggit själv av trädet vi fällt när vi byggde huset. Tomatplantorna driver jag upp under växtlampan jag köpte i helgen….

Nu är jag lugn. Jag hann med allt och jag känner hopp om livet. Lite hänger det ihop med ljuset, solen sken idag men också att Försäkringskassan ringde mig och berättade att man kan vara sjukskriven i förebyggande syfte. WHAT? Det ska jag läsa på! Så bra. Eller så kan man gå ned i tid på eget bevåg…..och inte låta andra betala….Men iallafall bra tänkt! För när ens vardag består av att stå ut och bita ihop trots att man har så ont att varje steg känns som det sista man tar, då behöver man höra sådant. Och idag hörde jag att en politiker med inriktning sjukvård skulle kolla på hur vårdens personal mår….öhhhh snacka om yrvaket, men ändå. Baby steps.

Jag svängde förbi systemet, det vankas tjejmiddag. En psykiater, en psyksyrra och en psych wannabe….då måste man testa vinet INNAN! Och jag kommer därför ge er ett VINTIPS!

Jag gillar vitt, ekigt, smörjet och vanilj. Då ska man köpa Spring Villages chardonnay! 70 kronor och i PET-flaska, väger ingenting! Bra för ryggen, plånboken OCH naturen (pga inga tunga transporter) minus på långväga men jag lovar er, delar ni min smak på vin, köp detta. Till S och L, nu vet ni, jag är redo. Jag kanske somnar innan 21 men då får ni fortsätta festen utan mig och dricker jag för mycket vet ni vad ni ska göra. Framstupa sidoläge och krampar jag…ja….så skönt att ha rätt sällskap när man har ”spritfest”. (och med spritfest menar jag två olika vita viner och en bubblig rosé, väldigt ansvarsfullt!) (Vill ni ha mer tjejer får ni ta med eget!).

 

FullSizeRender
Så himla gott alltså, och jag är INTE SPONSRAD, JAG BARA ÄÄÄÄLSKAR DET ÄNDÅ! En kompis till mig sa, drick fint vin på onsdagen ihop med falukorven…det förgyller vardagen. Men detta är ju så billigt att det inte ens behöver skinna en! En kronoa i pant dock, från Kalifornien, det är väl enda minuset egentligen. Både pga transport men mest pga Trump. Snart får vi väl se lappar på exportvaror därifrån med en ursäkt….

 

IMG_7991
Det har kliat i fingrarna en längre tid att ta tag i leran igen, det var några år sedan nu, kan ni tänka er att jag sålt keramik på Skansenbutiken och DesignTorget?!? Här ska det bli fåglar till påsk!

Kram och kram och kram.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen