Sussa sött

FullSizeRender
I avsaknad av morgontidning blev det denna istället. En ny favorit! Jag ska återkomma till detta på Eget hushålla, den var så bra. Men annars var frukosten så här på lördagen. Sol, gårdagens fralla, kaffe med kardemumma och färskpressad juice. Inte en rödbeta eller grönkål så långt ögat nådde…däremot en lintrådsrulle för att för att ”addera” färg. (läs: har total oordning på köksbordet och detta är således ej arrangerat). (Hatar ordet addera i alla sammanhang som inte rör matematik, därav CITATIONSTECKEN) Och det sista, inom parentes skrevs i versaler för att ni också ska förstå att jag hatar när folk säger situationstecken, även i luften….
IMG_8323
Jag såg på skidor i helgen. Alltså VM från Lahtis. Emil och Ida orkar inte alt har övertro på sin egen kapacitet och spränger sig. Norge är misstänkt överlägsna och när de känner sig hotade tar de till fula knep är min kommentar till gårdagen…jag tycker Finland skulle fått guldet på hemmaplan. Satatni helvetti vad förbannad han var där. Svenskarna tyvärr som så ofta sämst när det gäller. Kalla håller måttet, tack och lov.

För kanske 10:e natten i rad somnar jag utmattad med kläderna på, med oborstade tänder i en för smal säng. Eller sängen är egentligen inte för smal, det är bara för många i den. Som den positiva människa jag är tänker jag att det ju var tur att jag sov i en så obekväm ställning att jag vaknade efter bara tre timmars sömn för då har jag ju en chans att ställa väckarklockan så att jag inte missar första dagen på nya arbetsstället….Jag hinner ju också svara på två mail i lugn och ro strax innan midnatt…och så vidare. Jag försöker se fördelarna med att inte ha ett normalt sovmönster eller orkan att hålla mig vid medvetande längre än strax innan åtta.

Ett mail handlade om ett nära förestående projekt som gör mig upphetsad på ett platoniskt sätt. Jag har länge velat ”podda” och nu kanske det är på gång. Ni kommer bli varse. Men det kräver lite extra tankearbete…kanske det är del i varför jag aldrig kan somna om? För detta med att vara ensam vaken på nätterna en stund ger en ju onekligen tid till lite eftertanke. Och….en möjlighet att se några avsnitt av favoritserien. Ni vet, Scott & Bailey. Jag är på allvar orolig över att den ska ta slut snart. Vad ska jag kunna se efter denna serie? Just nu känner jag att INGET kan mäta sig med den. Happy village kanske, Bletchley circle, Vera och möjligen Homeland och de danska kriminalserierna….och vet ni, jag har analyserat detta lite….jag märker att jag ffa gillar brittiskt, det ska vara kvinnor i huvudrollerna, de får inte vara för snygga och OM det är en man i huvudrollen ska han vara britt och bo på en enligt ö……vad ÄR det om?

IMG_8327
Formlösheten i detta plagg är obeskrivlig. Det är så stor att man ej kan röra sig helt lätt men man slipper frysa om tårna….

Men helt ärligt jag är helt fast i den här kriminalserien, den blir bättre och bättre. Eller så blir jag mer och mer ”vän” med karaktärerna bara.

IMG_8324
Jag har haft den rätt länge, den gröna vintagekappan, men inte gillat knapparna. Igår bytte jag dem. Man kan ju inte sitta helt passiv framför VM, man kan multitaska så får samvetet vila.

Nu ska jag försöka sova igen, inte helt lätt när jag arbetat upp ångan här men jag måste. Imorgon nya utmaningar…jag ska påbörja 3 månaders psykplacering, med början i allmänpsykiatri. Min favoritdel av psyke (kanske).

Sov godare och längre än jag hörrni, mitt sovliv är inte helt hälsosamt, jag vet men det är det jag har för närvarande.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen