Recept

Dagens tema är recept….först hör man om medicinhackers och tänker att det är komplett galet och sen påminner en vän en om att man kan skriva ut aktivitet på recept. Det har ju legitimerad vårdpersonal kunnat länge och jag är en varm förespråkare för att inte sitta still och uggla. Tydligen hade en doktor nyligen föreslagit att läkare skulle kunna skriva ut roliga aktiviteter på recept också. Jag läste inte riktigt vad det handlade om men jag antar att det inte var dataspel utan kanske kulturella grejer (ooops dataspel kanske är kultur?) utan besök på typ ett museum?!?

Jag bestämmer mig för att det var så han menade och därifrån resonerar jag kring detta. Jag tänker att människor ändå måste ha någon egen styrfart. Jag ger mer än gärna tips och råd om hur en person kan öka sitt välbefinnande men att behöva skriva recept på förströelse?!? där drar jag liksom en gräns för hur mycket jag vill detaljstyra någons liv. Jag har däremot tidigt i min ”karriär” för snart sju år sedan gett ”hemläxa” till en ung deprimerad kvinna i form av ett besök på något intressant ställe per vecka mellan våra möten. Liljevalchs minns jag att jag föreslog då hon var design/konstintresserad. Jag tyckte det verkade rimligt och sunt att hon skulle försöka komma ut lite, få lite input i den utarmade hjärnan och på så sätt kanske hitta en gnista. Tanken är alltså inte ny för mig men jag ser framför mig en massa administrativt dribbel som jag avskyr så. Jag är verkligen motståndare till administration över lag, ändlösa möten, samtal som går i cirklar, ouppstyrda verksamheter och ineffektivitet. Sådant slöseri med tid och resurser.

En särskilt dum sak är dåliga föreläsningar. Sådana som man som läkare fått genomlida oändligen. Forskare som deklarerar tydligt att de hatar att föreläsa men måste pga sin tjänst och sedan börjar rada upp data som ingen kan förstå utom de själva eller lägger sig på för låg nivå så man suckar högt. Då brukar jag tänka att om man inte är en entertainer, kan fånga sin publik, ge smarta svar på dumma eller kluriga frågor, då kan man väl istället bara hänvisa till någon bra bok? För jag är läskunnig…..och jag ÄR intresserad men jag har lite dåligt tålamod….. Idag kan jag säga att jag var på en MYCKET bra föreläsning om den lite hemliga sköldkörteln. Jag hade verkligen våndats inför detta, en hel eftermiddag om thyreoideasjukdomar…HUR KUL KAN DET VARA??? HUR? Och det var på långa vägar den bästa föreläsningen jag någonsin varit på i endokrinologi. Ibland blixtrar vissa till. Jag minns kanske en handfull eller två senaste året, detta var en av dem. Vi var alla förvånade tror jag. Jag till och med antecknade!

Nu ska jag sova….eller se Picassos äventyr…..har just googlat Banksy för inspo…det var kul. I helgen gör jag nog ett collage, varför har jag slutat göra så mycket saker jag älskar att göra? Man ska tydligen sjunga sig genom dagen också, vi får se om det blir en favorit i repris på Youtube för mig….;)

A dios! Till gud alltså, A dieu!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen