Marcus Birro och kaffet

Pick pick P I CK på armen 05.18. Jag vaknade vid andra picket, den tredje hårda picknicken på armen fick jag bara för att.

-Mamma, var är tejpen? (E)

-Öhhh…va? Tejp, jag vet inte, se på telefonen (ger sonen telefonen). Zzzzzz

-Mamma!!!!! (F) Det var jätteskönt att vakna i vardagsrummet!!

-Öhhhhh? Aha, vad härligt, kan du titta på din telefon? Zzzzzz

Men sen var det kört. Höga röster, osämja och en oro i kroppen som kom av att vi (jag) har två tider att passa idag. 10 hämta pallkragar på odlingslotten (något som maken uttryckt stor ovilja emot trots att det är helt rimligt, logiskt och BILLIGT) ensam av anledning inom parentes. Därefter påskmiddag i stan (SÖDERMALM) och då måste barnen vara hela och rena. Alltså de MÅSTE ju inte vara det men om de inte är det får jag ångest, inte när vi är där utan innan. I stort sett hela tiden fram till att vi ringer på dörren.

När pojkarna ändå var vakna började jag plantera om alla småplantor (alla är en överdrift men kanske 75% av de taniga små). Jag såg nämligen att svägerskan gjort det med den planta hon fick av mig för någon vecka sedan och den var nu en halv meter hög….

Sagt och gjort. Jag skramlade ihop de krukor jag hade, passade på att släppa ut hönsen och satte på radion. Jag fick höra att Marcus Birro skulle vara med, en favorit sedan länge som ju helt tystats i de breda medierna. Brunheten hade vällt över honom och någonstans där slutade jag läsa för jag har helt enkelt inte tid att leta efter saker, de måste poppa mitt i fejset. Jag minns att jag tyckte så synd om honom, drevet gick så hårt och ingen lyssnade riktigt på honom. Helt ärligt kan jag inte säga att jag hängde med helt i vad som utspelades men det kändes fel för mig.

Nu är han tillbaka med en bok, jag hoppas den säljer som smör, det gör den säkert för folk kommer väl skämmas lite. Ungefär som  de som inte invänder på skolgården när någon mobbas men inte är direkt aktiv. Bara rädd och feg.

Iallafall, han är på banan igen och det är jag oerhört glad för, han är en frisk fläkt. Jag känner ett så nära släktskap med honom, detta att bli så satans förbannad, skriva rakt ut det jag tycker utan att tänka på konsekvenserna. Jag gjorde det häromdagen och fick sedan hotfulla meddelanden på FB….

Några mer medievana vänner har ibland påpekat att jag ska vara lite försiktig och jag HAR lyssnat men jag tycker det är skittrist. Marcus kallar sig för en medial självskadare och DET kan jag verkligen förstå, jag som arbetar med psyk. Den där lusten att skada sig själv som så många bär på för att lindra ångest. Helt obegriplig för utomstående men i deras värld ett sätt att överleva då de inte har andra vägar att ta till. Att inte kunna säga:

-Jag mår så fruktansvärt dåligt nu, kan du hjälpa mig? Tänk att DET är så svårt????

Marcus gick igång i slutet av söndagsintervjun och det var egentligen det bästa med hela programmet, hans ettriga sätt, jag älskar det även om det delvis är detta som förtär honom. Han kan liksom inte ta det där andetaget och reflektera. Jag vet, taskigt av mig att gilla just det som kanske satte honom i den tråkiga sitsen som berövade honom allt. Men han är tillbaka, han är klokare och jag ser verkligen fram emot allt han har att komma med.

Själv lyssnade jag bara med ett halvt öra för barnen bråkade (även T var nu vaken) och maken vägrade som vanligt att vakna om han inte får något för det…..som…jag vet inte….SEX? Hur som helst, jag blev helt sönderstressad, skrek åt alla och satte mig att skriva. Barnen bråkar fortfarande men jag väljer att strunta i det. Jag har verkligen försökt lära dem allt. Inte slåss, inte SKRIKA, dela med sig och inte säga otäcka saker. Jag har lärt dem att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. Som i bibeln, det är väl den bästa saken med bibeln, att man kan hänvisa till just den meningen. I övrigt vet ni vad jag tycker om religion, trams och farligt, borde förbjudas osv osv som Cato. Men de bråkar vidare, barn är oempatiska, jag är opedagogisk. Punkt slut och RIDÅ!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen