Ordna middag

På grund av alla smutsiga små fingrar här hemma har jag börjat fundera på tapet. Jag vat att det inte blir renare av det man kanske jag slipper se eländet ändå? Här en från Marimekko som jag gillar.

Att arbeta under tidspress är inte längre min grej. Tidigare kunde jag ha ett schema för dagen deä minst fem saker var inbokade och jag höll tiden, missade aldrig något. Nu efter att jag varit ”trött” finner jag att jag blir stressad av att ha EN tid att passa. Och som det varit senaste veckorna har den saken varit lämning av barn på skolan 8,15.  Om man ska komma till skolan i tid måsta allt vara klar senaste 7.45 och allra senaste 7.50 annars skäms jag så förtvivlat på skolan. Tylla har ju ingen tid att passa riktigt så hon får lämnas sist.

Detta ihop med ljudkänslighet är väl det som jag tycker är mina restsymptom. Och det jag jobbar med. Dels vet jag att jag måste parera lämningen, uppvaknandet genom att gå upp i tid, försöka förbereda kvällen innan (kläder, packade väskor etc.) och ljudet skruvas hela tiden ned på div elektroniska manicker samt de som för oljud får går in på sina rum.

Den här i hallen kanske? Måste bara kolla måtten…
Eller den här kanske?

Men igår lyckades jag få ihop en middag med 15 personer utan att möta upp dem i hallen i blött hår iklädd handduk, det var första gången på mycket länge. Allt gick i lås utöver att induktionshällen spårade ur pga av överkokning tidigare på dagen och barnen fick ingen pasta. Tur att jag hade så mycket annan mat och att barnen verkade gilla den.

Jag är ju väldigt svag för blommigt trots allt och den här känns inte så söt ändå. Vi får se när jag vågar prata med maken om detta….

Jag lär mig så smått att lägga ribban på en lagom nivå, förbereda noga och veta mina begränsningar. Det blev jättetrevligt och jag var inte sönderstressad. Nu kommer en lång helg, det är både bra och dåligt. Tidspessen minskar, ljudvolymen går upp…

Så här blev dukningen iallafall. Idel svenskt, danskt och finskt men sedan medelhavs-iransk mat och tyskt vin och öl. Mina egna servetter såklart! Mamma och maken hånade mig lite, min vurm för ”fynd” på blocket i fråga om Signe Persson Melin – besticken osv….Men det är en härlig känsla att äta med dem och jag är glad att jag kom över första två gafflarna för 5 kronor styck även om övriga kostade närmare 100/styck.

 

Nu ska jag dricka mitt kaffe i sängen. Maken gick upp, fixade och kom sedan tillbaka till sängen, vi är olika på SÅ MÅNGA SÄTT!

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen