Ögoninfektion

Kall öl i solen efter en VAB-dag är inte kattskit, det är med häst- och hönsskit på skorna mer. Här ser ni min ”fickväska”. Jag döpte den till Kulla.

Min minsta unge drabbas ofta av infektioner i ögonen. Det har varit så sedan hon var bebis. Jag har ALDRIG sökt läkare för detta och kanske jag borde gjort det….men jag har behandlat henne med kloramfenikol och då har det slutat gegga. Jag vet, oansvarigt men så blir det ibland när man är läkare själv, stackars läkarbarn, jag är själv ett. Hur som helst är det inget större fel på henne hon har satt sprätt på MIG kan man konstatera. Meningen var att jag skulle jobba med redigeringar idag och det har jag delvis gjort. Jag har tagit alla det 70 (eller fler) lätta ändringarna som blanksteg, stor bokstav, flytta hit och dit men inte kunnat koncentrera mig och skriva OM saker eller utveckla. Men om inte ögat är helt igenmurat imorgon får hon gå på förskolan. Jag kan inte ha henne hemma en vecka i månaden året om….då måste jag skaffa en barnflicka.

Det är mer eller mindre som en djurpark här just nu.
Jag hånade ju Blondinbella en gång för att hon har en fotograf som följer hennes dagar….jag bad dottern fota mig in action. Det blev mest bilder på Tylla när hon är naken eller när jag står framåtböjd så hela breda rumpan syns…Kanske Blondinbella inte är helt fel ute…?
Jag ser ju dessutom arg ut hela tiden….ser jag ut så?????
Här lite mer påklätt av ungen som var naken större delen av dagen. Efter att vi varit i butiken och skyfflat hästgödsel och uppvaktat min bror. Då var det Tyllklänning.

Jag känner ändå att jag har varit rasande effektiv idag. Jag har vabbat (det är ingen lätt sak med ett friskt barn som ständigt hittar på nya galenskaper), handlat, lagat HUSMANSKOST, uppvaktat lillebror med värsta citruspressmorteln från Form från Skå       och en fin marockansk mynta från Gustavshill. Därtill hämtade jag både brunnen och obrunnen hästskit när jag var hos Eva i Skå. Den lade jag i min kompost som i och med detta förvandlades till en varmbänk. I den sattes potatis och ytterligare en mynta. Mojito is da shit!

Alltså, behöver inte alla en rostig juvel hemma? och en liten, och en kedja och några små kvinnohjärnor. Jag önskade mig en i svart. Carbonated…. Fick höra att mina egenhändigt skulpterade fåglar till NÄSTA påsk skröjbrändes nu. Så spännande!
Det som är så härligt med att bo här är att gödsel finns överallt!! Ungen har ätit GB-sandwich inget annat!
Inom familjen kallar vi min lillebror lite skämtsamt ”Mr Perfect”…..no further comment.
Jag antar att han förberett morgondagens frukost…..
Och här hans present från Form från Skå!!! Han älskade! Jag vill ha en egen snart!

Jag sådde lite blå liljor jag fick i måndags och så…..svängde jag förbi loppisen som vanligtvis är stängd alla dagar utom lördagar och hämtade tavlan jag såg sist. Jo, jag postade ett brev också med garn, så jag ska få den där koftan till slut. Hann jag med något mer? Njae…jag hängde tvätt i sol och vind och så åkte jag till återvinningen innan resten av familjen kom hem. Så, effektiv som attan bara inte med det det var tänkt….

Nu har vi inte så mycket kompost längre. Kommunen samlar ini visst avfall och resten får hönsen. Så jag förvandlade den till en varmbänk. Hoppas på potatis till midsommar….
Asterix och en mynta bor här nu!
Den här typen av arbete gör ju lite ont för mig men i långa loppet blir det bättre, det vet jag. Tydligen värsta bästa greppen jag fyndade i lördags enligt Johannes. Känns stabilt!
Jag kör folklore idag. önskar jag kunde fläta håret också!
Här med skärp och min egna ”väska” jag låtit Tännsjö gravera göra åt mig. Många kvinnokläder saknar fickor. Det gillas EJ! Jag måste alltid bära med mig saker men kan ju inte ha handväska hela tiden!
Plötsligt var det lugnt 10 sekunder…..
Sen tio till…
Där rök pensionsbeskedet, lika bra det!
Loppistavlan bärgad, jag ÄLSKAR DEN! Från 1976 av en B E Lundqvist, kan vara från Rättvik. Om någon vet mer, do tell!!!!
Sol och vind. Nu ska här sparas energi och pengar!
Så blev det istället för pytt från påse. Jag hatar det, Pytt är en rätt man LAGAR, inte värmer. Sparrisen var väl lite overkill men det är i säsong nu! Jag tog rödbetor till såklart, här är dotterns tallrik.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen