Jag slutar curla NU

En ny dag gryr (detta är ju en solnedgång men det kunde vara en gryning om huset var vänt åt andra hållet….

Ring, ring, RIIIING!

-Anna!?!

-Öh, det är jag, du eh…jag har liksom bara 10% kvar och jag hittar inte…kan du skjutsa mig?

-Meeen, pratade du inte med M…han skulle ju åka ungefär samtidigt, eller ring C….jag är på väg åt andra hållet nu med de små.

-Men ÅÅÅÅÅÅÅHHHHH! Vaffan….!

-Du, om du hade sagt detta första gången vi talades vi för tre timmar sedan hade vi kunnat samordna oss OCH om du vet att du ska ut och åka mot okänd ort….LADDA BATTERIET!

-Du förstör mitt liv!

K L I C K !

Där slutade jag curla. Jag har inte börjat än (fem timmar senare) för jag är fullständigt färdig med att kämpa mot strömmen. Att curla är inte bara att jämna ut och släta till maken för sina barn, det handlar en hel del om att släcka bränder och förhindra olyckor också.

Detta mönster prydde ett bokomslag på loppisen, det var så otroligt fint tyckte jag. Jag borde köpt den bara pga omslaget men det fanns inget pris och det är en DYR loppis så jag kände mig svag redan innan. Finns den kvar nästa vecka frågar jag iallafall. Antingen får Babs den eller min farbror som trumpetar!

Jag gillar inte: För korta kjolar (på någon) på Instagram/i skolan/på stan, för tunna kläder generellt, att i panik behöva swisha pengar när man står på akuten, att man ringer i uppenbart syfte att bara verka upptagen och inte har ett budskap men förväntar sig min odelade uppmärksamhet när jag arbetar (alltså, om du ska ringa använd SBAR. Uppge Situation, Bakgrund, Aktuellt och Rekommenderad handläggning), att lägga barn som uppenbart inte vill lägga sig, att säga till 30ggr/dag att barn ska 1) inte rusa i full fart mot en dörr som öppnas utåt (för barn på insidan kan helt plötsligt jasta upp dörren och ja, ni fattar, tandakuten eller en CT-skalle), att kasta in alla små barn i bilen för att åka 500meter och hämta upp en snart myndig person som varken vill gå i hagelsnöregnstorm eller sätta på sig vettiga kläder och NEJ jag plockar inte upp vuxna mäns smutsiga kläder eller värmer mat i god tid innan densamme får världens största kurr i magen. Alla som bor eller har bott med mig VET allt detta, ingen har lärt sig något av detta (jo 20-åringen har lärt sig allt detta och gör nu allt mer rätt än jag men 17 år till orkar jag liksom inte).

Andra saker jag inte längre gillar är att bli störd när jag behöver sova. Inatt ska jag INTE låta någon störa mig så att jag inte kan komma ur sängen utan lyftkran imorgon. Jag ska heller inte säga till alla att jag inte vill höra på deras bråk, jag ska bara gå ut.För de som gillar att bråka kanske ska få göra det? En timme om dagen har jag tänkt promenera. Inget jag gör verkar ju påverka något alls…totalt bortslösad energi.

En annan sak som jag plötsligt blivit varse (två gånger från samma källa och en gång på omväg) är att man inte behöver servera/planera lagad MAT varje kväll!!!! När jag hörde det av samme men  jag bjöd, med tillhörande barn, på hemmagjorda kåldolmar nästan stannade mitt hjärta.

-VA???? Lagar ni inte mat varje kväll???? VAAAAAA?

Del i förvåningen var nog att jag anser att just denna familj gör ALLT RÄTT, Jag tror inte ens de bråkar! Men de äter typ fil och macka på kvällen…..WTF? Hur kan det vara möjligt att jag får höra detta först nu i mitt liv? Det känns som om jag vill ha 20 år tillbaka någonstans.

Den här åkte jag ut för att köpa igår. Men det var för skruttig och rank. Anfrätt var ordet och kostande 100kr!!! Överpris enligt min mening. det blev en grep istället.

MAMMA!!!!!!!!!! Man måste inte laga mat vareviga dag, göra storkok, frysa in och laga förbannad hälsosam satans husmanskost. JAG GÖR FÖR FAN PRESSGURKA TILL KÖTTBULLARNA!!!!

I torsdags fick jag höra samma av en bekant till denne man…jag tappade nästan hakan igen, det var så oerhört första gången att jag inte inkorporerade kunskapen i hjärnbarken. Och så fick jag höra det idag IGEN! Att i Småland av alla ställen där är det OK att servera fil och macka! Sug på DEN maken, FIL och MACKA!

Så, nu är jag fri. Jag behöver bara beställa matleverans, jag behöver inte ens en ”matkasse” jag behöver bara fil, smör och bröd. På fredagar blir det OST på mackan, lördag varm macka. Ägg finns i hönshuset, varsågoda att gå ut och hämta om ni känner skörbjuggen komma krypande!

Mitt liv börjar nu. Smal kommer jag bli också för jag äter inte fil eller yoghurt,   det blir mjölk och macka.

Den som önskar annat kan laga/handla själv. Och se där, efter att ha tagit huvudansvar för matlagningen sedan 1994 checkar jag nu ut.

Enough is enough så att säga!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen