Bitterfitta 3

Jag hörde av min mor något om nån bok som hette Biterfittan…..av det hon berättade lät det som om det kunde varit jag som skrev den. Själv bollar jag olika namn på böcker här inför framtiden….en lite härlig sysselsättning även om klockan inte ens är sju och jag vet att jag har hur mycket arbete som helt framför mig idag, att maken nog kommer vilja arbetea ”ostört” med trallen och att jag sedan ska vidare för jourrapport till klockan 18 och inte kommer kunna vara säker på att sova något under kommande natt.

Jag skulle ha önskat två saker här hemma. Dels att köket som jag lade ned över en timme på att göra snyggt och rent i onsdags kväll inte var belamrat med saker som maken glömde på torsdag morgon där. Detta inkluderar det enda smör vi hade, dagen innan var det två liter mjölk som glömdes. På frågan om det var mitt jobb att plocka undan efter hans frukost EFTER att jag åkt till jobbet tio i sju svarade han att han gjorde yoghurt. Det hade kunnat vara roligt om det varit en engångsföreteelse. Det andra jag önskar är att inte bara jag störde mig på stöket, det hade känts lättare att bära då.

Det står inte bara smör framme och annat, även sista ostresten stor kvar men det irriterar mig bara av städskäl för det var så lite att det knappast var värt att spara men någonstans retar det mig att han inte är sparsam med mat/bryr sig/kommer ihåg så enkla saker….sen hittade jag en strumpa bakom sovrumsgardinen igår kväll….varför liksom? Jag skulle vilja ha en kamera på honom som filmar hans rörelser…..bara för att se hur det går till när man rör till det, så att jag kanske någon gång kan förstå honom och sluta irritera mig på detta. Jag har EJ för avsikt att styra upp efter hnom, den här röran kommer få vara som den är. Jag är nattjour och det är jag som tvingas upp först. Någon rätvisa måste det finnas i världen. Och nu…..ska jag åka och handla mjölk och smör så vi kan äta frukost snart.

God morgon!

4 svar på “Bitterfitta 3

  1. Nej det har jag nog inte! Jag kanske hinner inatt på jouren?

   Tack för tips! Jag hopps bara att det inte slutar med att allt är ens eget fel!?!??

   1. Haha, alltså, det beror på hur mottaglig du är för feedback riktad mot din egen personlighet… 🙂

    Jag lever ju oxå med en av samma yrkeskategori som din man och man förundras över hur de lyckas i sin vardag på jobbet…

    1. Jag har skrivit ett (i mitt eget och morsans tycke) mycket underhållande inlägg som heter Les yeux sont faites där jag beskriver min förundran över hur maken kan vara så strålande på sitt arbete och hur jag med alla tusen högskolepoäng är så korkad att jag inte förstår hur jag ska bära mig åt för att få honom att göra det jag vill….
     A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen