Jag hade planerat så bra

Jag handlade lite på lunchen idag. Jag arbetar på ett ställe där det är stört omöjligt att parkera. Jag stod först två timmar på en gratisparkering, sen flyttade jag bilen till nästa, och nästa. Men då var jag i centrum och tänkte så här kan jag inte hålla på. Och betalade 100 kronor för att stå från tolv till halv fem i ett ruttet p-garage….man borde äga ett sådant! Jag gick först på Lindex men hittade inget jag älskade….sen Åhléns, där hittar jag alltid saker som är fina. Jag köpte (trots vädret) en tunika och ett par sommarbyxor till Tylla som hörde ihop och hon älskade dem. Jag hade det på känn. Hon ärver mest grejer annars och går i killarnas shorts. Nu får hon vara lite fin. Sen gelehallon för lunchen var trist och så var förpackningen så fin. Sen den där kalendern, som är snyggare än den maken köpte tillmig och E slarvade bort/gömde. maken fick en lite snygg mutchoklad för att inte bli upprörd över allt jag handlat och sen gick jag för att köpa tamponger på apoteket. Meeeeen då fanns där en snygg förpackning med MENSKOPP. Och då valde jag den för kvinnor över trettio/de som fött barn (det är ju min kategori kvinna). Jag testade direkt men si det var inte min grej. Det var ej bekvämt och läckte…jag kanske gör ett nytt försök i lugnare skede men just nu är jag inte övertygad. Dyr var den också.

Jag hade ordnat med en kurs för mig och mina tre tonåringar. Spinnkurs, nej inte som i spinning utan som i spinna. Ull-ish. Och alla var på. Maken informerad och påmind om att kanske fråga om barnpassning eller så….

Idag hade jag glömt allt detta. Jag tänkte juli, jag hade sagt juli till maken, men även 2.3 och fredag till lördag….och så blev det härdsmälta. Min almanacka försvann för ett tag sedan. det är med största sannolikhet Edgar som snott den så idag kände jag ett behov av en ny. Denna inhandlades raskt. OCH som jag hoppades till halva priset då halva året gått nu…

I väntrummet har vi en TV på hela tiden. Det är svårt att inte titta på den när man går förbi…och den där Dr Mikael alltså…han kan sina grejer. Lite senare på dagen gav jag själv tips i ämnet och avslutade med orden min mormor lärt mig ”en god avföring är den bästa huvudkudden”. Very true!

Jag började föra in viktiga datum, skriva ned allt jag minns som ej får kollras bort och så. I denna vecka ska förskolan ha sommarfest, 15-17. Kan ej närvara pga kommer sitta i bilkö minst två timmar. Nästa vecka skolavslutning x3 och kommer bara kunna närvara på en….och jag går liksom under lite. Jag har noll möjligheter egentligen att styra för man får mail om saker så snabbt inpå att det är omöjligt för mig att rodds. Så ska det komma leveranser av utemöbler. Vardagar mellan 8-16…inte en chans att man får en mer precis tid. Jag tänker, VEM kan ta emot gods överhuvudtaget? För man har bara 25-31 dagar semester på ett år och om jag skulle ta ledigt för ALLA aktiviteter i skolor och annat som rör hus och hem då skulle jag inte ha någon sammanhängande semester alls är jag rädd.

Jag fattar faktiskt INTE varför skolsaker ska börja vid 15. De kan börja vid 17 så att allas föräldrar har en rimlig chans att vara med. faktiskt. Jag kommer få skicka ett vuxnare barn för att närvara så att inte min lilla minsting ska vara ensam utan en familjemedlem medan jag sitter och svettas i en bilkö och förbannar trafiken och enkelfiler.

Så snygg, bakgrunden är min nya bibel (dvs den som ska hålla ihop mitt liv till sista december i år. Förutsatt att lille egendomlige Edgar inte får för sig att han måste ÄGA den och då också GÖMMA den).

Jag kom nog fram till att jag ska sluta åka bil helt enkelt. Jag ska börja cykla nu. Jag predikar ju det. För på totalen så går det lika fort som att åka bil och jag blir motionerad på kuppen och inte bara arg och ledsen över tiden som passerar förbi. Jag hatar köer, innerligt. Och dumma politiker som inte ser befolkningens behov. Alla vill vara med sina barn (hoppas jag) eller för all del någon annan de älskar. INGEN vill sitta två timmar i fånig bilkö.

Så på torsdag ska jag börja cykla. Och på fredag drar jag på kurs med två av tre stora döttrar, två hade glömt varav en kunde komma med ändå och en skulle på konsert. Nåväl, jag kan leva med två döttrar på kurs. Jag tänker att lilla A kanske inte älskar att karda ull just.

Maken cyklade just iväg på sin nya fina hoj (som han använt 10 ggr på tre år) till Coop för att köpa frukost. Han har varit hemma hela dagen och vabbat men inte hunnit med detta….och han deklarerade just att om Han cyklar imorgon till jobbet kommer han aldrig hem igen, så tungt var det. Min plan är att cykla tre timmar och en kvart fyra dagar i veckan närmaste tiden och jag tänker inte att det ska bli en belastning. Jo, jag kommer få ont i rumpan helt säkert men hellre det än dessa förbannade köer, hellre det! Nu hör jag lilla T hosta och hosta. Varför är det så nu när vi närmar oss juni? De ska vara friska nu, och solen ska SKINA! Jobbkläder är rätt bra om man planerar att cykla som en galning….

Tjing!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen