Enklaste mjuka kakan med vit choklad och hallon

Så blev den. Jag skulle tro att vaniljglass till är supergott! Den blir lite knäckig och seg.

 

Barnen gillar att vara med när det bakas.
Först brer man ut smeten…
Sen hallon men vilka sommarbär som helst går nog bra.
Därefter hackad vit choklad.
Det är viktigt att alla får vara med lika mycket annars blir det bråk.
Tylla försöker hyvla smör, inte helt lätt.

I fredags var det möte på nya jobbet. Jag skulle inte vara med på det men mitt rum ligger mitt emot köket….så jag såg att något var på gång. Jag fick höra att de gillade att baka tjejerna och det var ju en glad nyhet. Hur som helst, när mötet var slut fanns det kaka över och då fick vi andra smaka. Och jag brukar vara lite petig helt ärligt, ska man äta onyttiga saker ska det vara rejält gott, annars är det liksom verkligt onödiga kalorier. Denna kaka mötte mina mått så jag bakade den till familjen, de tre extra pojkarna och bjöd in våra grannar också. Så det blev 12 bitar ungefär.

Så här gör ni:

2 ägg vispas med 2dl strösocker tills det blir pösigt. 2,5dl vetemjöl blandas med 1/2 tsk bakpulver och sen rör du ihop mjölet med äggsmeten. Ugnen sätts på 175 grader och så brer du ut smeten på botten av en springform el liknande. 500g hallon strös över smeten och sedan 100g hackad vit choklad. Slutligen hyvlas 100g kallt smör på toppen och tjoff in i ugnen 50-60 min.

Klart!

Innan ugnen…
Och efter. Allt blir snyggare om man skär den på snedden! Inte en smula blev kvar så till nästa gång blir det dubbelt så mycket bröd!

Det var en trädgårdssöndag idag så jag lade ingen tid alls på lunch, det blev kaka bara, yoghurt och mackor. Till kvällsmat blev det till att knapra på mitt ”prepperförråd” dvs konserburksgulash. Den är jättegod och jag skäms inte alls över att servera just den. Men den kräver ett bröd. Och för någon vecka sedan köpte jag en färdig pizzadeg på rulle som det var kort datum på. Den rullade jag ut på en plåt, penslade med olivolja och så gick jag ut och hämtade färsk oregano, basilika och persilja och klippte grovt över. Jag avslutade med salt och så tjoff igen in i ugnen på 210 grader tills gyllenbrunt. Barnen älskade det och så kändes det plötsligt lite mer hemlagat… Fusk fusk och fusk men alla mätta och nöjda!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen