Kränkthetens bleka eftertänksamhet

Fick den här på mms nyss. Så fin! Eller….är jag nu utmålad som en mörderska???? Jag kanske har blivit kränkt utan att ens veta om det????

Men herrejävlar vad kränkta alla kan bli. Hör på P1, Funk, om hur Jonatan Unge blev hatad efter att ha skämtat om diabetiker…..Alltså, vad är det för fel på folk? Programledaren säger att hon brukar lämna Stand up föreställningar förbannad för att komikerna kränkt henne eller någon annan (som då inte ens vet om det), kränkt by proxy…Men varför går man då på stand up?

Om man inte får skämta om något/någon på ett annat sätt än helt PK då finns då något att skratta åt? Jag tror att Robert Gustavsson uttalat detta också, att man ju måste få skämta om allt. Jag tycker detsamma. Man kan inte ta hänsyn till alla i alla tänkbara och otänkbara nyanser av kränkthet.

Jag funderar vad som blir kvar då…..man får bara skämta om sig själv. Utan att blanda in andra. Då blir det kanske bara kiss och bajsskämt kvar?

Kränkta diabetiker…..ja, vad ska man säga. Jag kan ha kränkt jättemånga människor under livet. Ingen i princip har sagt ett ord för att ta sin heder tillbaka. Det intressanta är att man ju inte medvetet vill göra någon ledsen, då är man ju elak. Men att skoja…..jag blir ju skämtad med hela tiden utan att bli förbannad. För oftast finns ju en viss sanning i skämten och jag vet hurdan jag är och kan se det roliga i mig själv och mitt beteende. Jag finner det ganska trevligt att folk omkring lägger ned tid på att göra sig roliga över mig. Om de däremot skulle vara öppet elaka eller ljuga och säga nedsättande saker. Då skulle jag bli arg och förmodligen aldrig mer prata med den personen. Inte hämnas men kanske hitta på roliga saker i fantasin. Som det där med hundpajs i pappåse som lämnas brinnande utanför porten efter att man plingat på….

Nä, nu ska jag ägna mig år barnen, maken och huset. Jag hoppas att jag inte kränkt någon, det var inte min mening. Om man blir kränkt av väldigt mycket saker kanske man ska fundera på om man har en annan svaghet….eller inte. Man får ju bli hur kränkt man vill, det lägger jag mig inte i, jag tänker bara att det måste suga mkt energi.

Programledaren berättade efter intervjun i P1 att hon blev OTROLIGT provocerad av densamma. JU får INTE skämta om sin ADHD för hon har också ADHD. Man måste tänka på i vilken position man sitter i när man skämtar…..vad betyder DET? Att de i lägre position får skämta uppåt men ej nedåt antar jag. Ingen utsatt person får skämtas med. Men skämta om vita överklassmän, det går alltid bra. Bara de är helt normala, inte homosexuella eller har nagelsvamp.

Ett gäng som kan ha blivit kränkta av JU….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen