Influencer

Gelateria Italiana. Jag åt flunch här kan man säga i glappet mellan olika besök på smärtrehab. Helt tydligt var det italienskt och jag valde noga var jag skulle sätta mig. Fabrique och Kafeet vid sidan om gick bort på grund av att de spelade så hög musik. Jag kan tåla slammer från disk och småprat men musik i alla lägen….nej tack.

 

I söndags hade vi bröllopsdag. sex år, inte så länge kanske men ändå. Vi brukar försöka göra något ensamma den dagen. I år hade jag planerat att ta med maken till Juntras långt ut på Färingsö. Vi har varit där en gång tidigare och det är så otroligt bra mat där. Thailändskt kök och de odlar allt själva. En liten butik finns där också. Maken visste inget och vi var bara iväg just för att äta, sen hem via ICA. Vädret var på vår sida och det blev perfekt. Jag tog en glasnudelsallad med räkor och han en kycklingrätt som också var mycket god. Sen strosade vi runt i trädgården och odlingarna och jag köpte med en knippe gul lök hem för det odlr jag inte själv.

Väldigt god!
Det var jordgubbar i alla desserter denna vecka för det var som fanns till hands. Här med knäcktäcke.

 

Och här med kokos i. Denna var godast!

 

Vi åt halva var. Det är ett av mina problem, jag vill alltid ha det den andre tar…..

 

Bara detta gör mig glad när jag kommer till Juntras!
Hoppas all buxbom klarar sig….Buxbomen är hotad i södra Europa hör jag av min mor som just kom hem därifrån. Därför avvaktar vi lite för att se om vi ska välja en annan planta för vår kommande Medelhavsträdgård.
Jag vill så gärna ha ett växthus eller orangeri. Jag har så smått börjat så de fröet hos maken…om att kanske byta sovrum med barnen….och kanske öppna upp en dörr i väggen i sydost….och ha tegelgolv i fiskbensmönster…..och en liten vattengrej……och mitt citronträd….och fikon….mamma har just gett mig sju skott att plantera från sin franska trädgård…..Snääääälla! Vi ska ju inte ha mer barn nu ändå….nån baby behöver jag. S N Ä L L A!!!!!
Man kan köpa blommor där också. Här en gammal favorit, chokladblomma. Nästa år ska jag ha det här hemma!
Så fina!
VA?????
Det roliga med min man är att han fortfarande är formbar. Det är ett av hans bästa drag, han blir liksom taggad att odla kronärtskockor när man visar honom detta! Tänk om det finkade likadant med garderobsinspo….;) Friday, du kanske kan ta med min make hem till er och visa hur härligt manglade och vikta kalsonger sorterade efter färg funkar…?
Hej då favorithaket, kanske vi ses en gång till innan ni stänger för säsongen?

 

Jag tog en kaffe och tre kulor glass, kokos, salt kola och créme brulée. Mycket mycket gott. Rekommenderas VARMT! Och så atmosfären trots att det ligger vid bussarna vid Fridhemasplan är väl värd att besöka. Trafik i storstaden nemas problemas, på landsorten….nej tack!;)

Ja vad var det ska skulle SKRIVA DÅ? Rubriken var ju influencers. Jo, jag har funderat så på detta. OM jag var en person som folk skulle vilja skicka saker till för att jag skulle skriva om dem…skulle jag det då? Jag har ett ”samarbete” just nu och det beror på att jag vimsade in i en butik som jag bara älskade KWOSHARE som ligger inne i stan på Torstenssonsgatan. Jag köpte en hel del kläder där jag jag burit väldigt mycket, maken tröttnade nästan på mig men deras velour är helt makalöst skön. Och jag har byxorna så ofta jag kan. Sen fotade ägarinnan mig inför boken som snart kommer ut och jag har fått två blusar. Kanske det blir mer framöver, kanske inte. Men jag gillar det hon gör, det görs med hjärtat. Andra saker jag skriver om eller tipsar om som t.ex Juntras här eller Gelaterian Italiana är saker jag själv väljer. Jag tipsade en arbetskamrat om Brunnsvikens handelsträdgård när hon sa att hon var på väg till den intill. Hon blev SÅ nöjd och har fört det vidare. Det är kanske att vara en influencer? Att berätta om sina smultronställen och göra det med glöd….

Jag funderade på vad jag skulle kunna tänka mig för samarbeten (om jag fick frågan) och kan nästan inte tänka på ett enda företag jag helhjärtat skulle kunna stå bakom……jo Porsche såklart, så länge inte också de fifflat med utsläppsmätningarna. Men kanske små lokala producenter? Jag måste veta saker som att de är ärliga, härliga, inte fuskar med skatten, inte skatteplanerar och att de drivs av en inre glöd att göra gott. Att de vill tjäna pengar är ju inget hinder för det är ju själva poängen med att driva företag….annars är man ju lite korkad. Som jag, som är usel på att driva butik eller företag…..

Nä, jag vill välja själv vad jag tipsar om. Det verkar vara tråkigt att ha ett krav att skriva saker man kanske inte fullt ut kan stå för. Och läskigt!

Men nu ska jag ta mig samman, plugga och sedan ta ett avbrott för att skicka en av mina björklöpare till Östersund! Det är roligt att skicka sina produkter till folk som letat upp en på nätet. Känns lite speciellt!

Juntras & Gelateria Italiana

Ha en bra dag!

 

På tisdagen tre möten på smärtrehab och en liten paus mitt i. Jag tog chansen att gå till Stadsmissionen och leta efter mina teskedar…men nej det fanns ej. MEN rakt fram såg jag denna. Den är födrad på ett sätt som gör mig knäsvag. Ärmhålen har kantats också, dragkedja i perfekt färg och….jag KOM I DEN! In i det sista hoppades jag nästan att den inte skulle passa för jag hade inte råd. Men vill ändå ha den för kanske min dotter kunde komma i den bättre. Men den satt som gjuten. Ja gjuten och jag fick be om hjälp med dragkedjan. Om jag behöver ytterligare en klänning….? NEJ men 350 kronor för denna…..det går liksom inte att motstå. Jag skickade ett sms till min ömma moder som gav mig den i födelsedagspresent och jag har sällan varit så nöjd med ett second handfynd!
Där satt den liksom. Och ja man kan bli glad av konsumtion men för mig måste det vara perfekt. Halvbra går inte alls. Sådana saker blir liggande, de säljer jag av nu!

 

Här blandade bilder från vårt bröllis på Görwälns slott. Eldslukare och liveband och fantastiskt god mat. Hela stället är så over the top att man nästan får fnatt. Jag bad dem ta ned tavlan på kungligheterna i gröna rummet dock. Jag är ju trots allt republikan. Fast jag gillar slott….eller…jag ÄLSKAR slott! Eller överhuvudtaget vackra byggnader stora som små. Fula hus är en styggelse. Alla fula saker är det för övrigt. Hur svårt kan det vara att göra saker vackra? Och om ni kollar in mitt instaflöde kan ni se att jag minsann gillar funktionalism, betong och grått tegel också men saker ska göra RÄTT. Bara för att något är gammalt är det inte snyggt, det handlar om materialval, färger, komposition och det gyllene snittet. Vissa har det, andra inte och det går INTE att lära ut. Nu sitter jag bra här på min höga häst känner jag, galopp!!!!!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen