Sextiofem

Jag räknade just ut att idag är det maximalt sextiofem arbetsdagar kvar på VC…och därmed AT. Då har jag arbetat som läkare heltid i fyra år och åtta månader. Fast jag tog ju examen juni 2009….så jag har arbetat lite hit och dit som läkare under åtta och ett halvt år ungefär. Sen återstår minst fem år…..och SEN kanske jag är färdig specialist. Drygt tretton år kommer den resan ta och jag kommer vara över femtio år. Tänk om jag hade kunnat få AT direkt, då hade jag kunnat ha varit specialist i ett och ett halvt år nu…och psykiatriker är ett av de mest eftersökta specialiteterna……wasteful att ha det här systemet med att behöva söka AT. Man skulle ha det som i t.ex Tyskland och Danmark, en längre utbildning som ger legitimation efter sex år. Mycket bättre för ALLA!

2 svar på “Sextiofem

  1. Hej, vad gjorde du innan du började plugga till läkare? Varför ville du bli läkare trots all tid det skulle komma att ta?

    1. Jag gjorde väl inte så mycket innan….jag pluggade några år, Komvux, Tandläkarlinjen och arbetade fyra år…jag har ju varit läkare i några år nu så det är inte precis som att jag haft så mycket annat för mig.
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen