Komik

Hellööööö, this is sheff inspektör klusöööö, spiking in da fööön….

Nu dags för en lista. Komik. Jag har svårt för slapsticks och övertydliga saker. Dum – dummare är väl höjden av vad jag INTE gillar. Trots detta bestämde jag idag för att förströ mig (läs försöka flytta fokus från ryggen) genom att se detta program om en komiker i Hollywood. Och jag skrattade. Jag har inte sett ETT ENDA avsnitt av någon av dessa serier eller sett en enda av filmerna som nämndes i genren. Men jag skrattade mkt gott. Och sympatiserade verkligen med den karaktär som han vill sätta ljuset på. Den osäkra, inte så populära eller attraktiva ateisten som har något den vill förmedla…..och inspirerats av Woody Allen nämligen sig själv.

För jag är nog lite sådan. Jag var aldrig populär, eller snygg eller något alls egentligen. Men jag brann lite. För mina högst avvikande saker. Som att sticka till exempel. Hur många i skolan gjorde det liksom? Jo, en till. Eva, men hon var faktiskt religiös och löpte hela linan ut. Hon knypplade, gjorde makramé och lampskärmar. Jag gjorde ”slöjdhacks” och reciterade Rosa pantern….

Jag kanske skulle passa som stå upp-komiker. Många har sagt det….kanske en 46-årig mångbarnsmamma som blivit utbränd och har en trophy-hubby kan ha något roligt att säga på scenen i nån sunkig bar. Ja, det kanske är där mitt forum är. Halvfulla 20-40-taggare som ska ha egentid och kanske småragga. Mm det känns helt OK för mig.

Vi får se hur det blir, jag har ju annars både ett och två uppslag för både tv-serier, en långfilm featuring the outstanding and unefterhärmliga MYSELF som jag kanske måste spela själv…. ooch lite annat smått och gott som kanske nån känd filmregissör vill plocka upp nu när jag ska ta hela svensktalande världen med storm med boken som släpps idag……..kanske man skulle ta och översätta ned till Swahili också så jag breddar marknaden?

Jo, en rolig sak ang länken ovan. Killen det handlar om hade en stand up där han läser ur sin brevväxling med ett barn i ett u-land….det är så roligt men såklart inte ett dugg pk. Och förmodligen helt OMÖJLIGT att göra idag i västvärlden.

Nu, mer förströelse to take my mind of excruciating backache. Stavas det så Catrin?

The Pavlola of the parallels

Shit, höll på att glömma listan!

Komik för mig:

Hasse å Tage

Gösta Ekman – Papphammar, morrhår och ärtor mm

Rosa Pantern

Goldie Hawn i Tjejen som visste för mycket

Monty Python – allt!

Pang i bygget

Bröderna Marx

Repmånad

Woody Allen

Seinfeld

Steve Martin

SNL – vissa saker Chevy Chase

Där har ni lite….inte så mkt svenskt denna sida milennieskiftet märker jag. En del från innan jag är född dessutom. Tänk att maken orkar med mig!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen