David och Goliat

Såg den här bilden i en film, Sicaro el något. Otäck om Mexikanska knarkkarteller och korruption. Den får en att se sig själv lite ur ett annat perspektiv. Jag tror att i varje litet hus står ett barn och sjunger framför spegeln eller lever ut sina drömmar och verkligen tror att de ska bli något stort en dag. Så blir det ju INTE. Däremot kanske varje person i de där tätt packade husen kan bli en bra och redlig medborgare, som gör sin plikt och får sin rätt….?

Har du någon gång känt att du varit väldigt väldigt liten och obetydlig?

Jag förstår ju att jag ÄR det och det kan både vara en bra och dålig insikt. Dålig om man känner att man behöver göra sin röst hörd men bra om man känner att man vill krypa in under en sten och bara skita i allt.

Jag kämpar lite i motvind ibland, det kan vara olika strider men just nu är fokus på vår boendemiljö. Det är segt och jag är otålig. Man börjar ju oftast att dra i en tåt, skriva till kommunen men när man drygt ett år senare liksom inte kommer någon vart då känns det som om man vill ringa Expressen…..Jag har läst på allt jag kan om buller, bygglov, staket, utskänkningstillstånd och en massa annat som rör vår situation och den sammantagna bilden är den att vi har rätt. Åtminstone borde vi få till en mätning av bullernivåerna där vi bor.

Jag kan sitta still i båten ganska länge tycker jag men nu är jag jättetrött på det. Jag blir dessutom förbannad på själva sättet, kommunen finns till för OSS, folket som bor där och betalar skatt (deras löner) och inget annat. Utan oss, ingen kommun.

Så efter att ha varit i min smak hyffsat lugn tänker jag nu öka i uppförsbacken, nog nu. Nu får de fasiken skärpa till sig och se att vi alla utmed den här vägen lever med hälsofarligt buller! (Och då med reservation för att man de facto kan uppvisa att vi INTE gör det) Tills motsatsen är bevisad hävdar jag med bestämdhet att jag blir STÖRD av ljud här. PUNKT!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen