Idag smäller det!

Egen stylist, det är lyx när man ska försöka skina på en fest. Nästa år kanske hon gör nobelfesthår…jag hoppas!

 

Vi hade makens jobbarkompisar på glöggmingel igår. Jag var inte ett stressmonster. Vi hade planerat väl. Hann t o m att se Stina Nilsson ta guld i sprinten. Vi hade jättetrevligt och hoppas att göterna hade det med! Barnen fick gå ut med maken med pannlampor och kika på hönsen bland annat!

Jag säger som Jaques Clousseau, ”the old times is coming back….” Här gottebordet fråb igår! Det mesta hemmagjord

Nu på morgonen vaknade jag av tuppen, det gillar jag ändå. Sen långsam uppstigning med kramar från maken och barnen. Barnen kom i tur och ordning in och visade på nougater, polkagrisar och knäck som de hittat (vi orkade inte duka av allt) så frukosten blev lite alternativ idag kan man säga.

Sen tog jag mig an DN. Läste dettaJonas Gardell om De aderton det är det första jag läst av Gardell sedan mycket länge. Och jag är helt enig med honom (ni vet ju att jag tycker ALLA ska avgå och sen för evigt hålla käft om de inte skriver något otroligt bra, en fin kokbok t.ex eller ngt historiskt intressant. Jag gick i förrgår in och läste lite på akademiens egna ord om sina medlemmar…här lite lösryckta rader från Katarina Frostenson…hennes författarskap blir jag verkligen inte nyfiken på. Verkligt knasigt men i ljuset av vad hon kan ha varit utsatt för kanske det blir så, man får ventilera. Men för guds skull inte skriva en roman så alla fattar att man bor med ett äckel som ständigt bedrar en. Bättre då att skriva konstiga lösryckta ord där man bara anar lisan, förtvivlan…och sen att hon gått till så aggressivt försvar av denne man…snacka om att vara ett offer och medberoende i detta….för mig fullständigt obegripligt.

Mer om akademien. Ebba visste men sa inget, bodde på 134kvm…gratis inträde till allt kulturellt, klädpengar. Och så Kristina Lugn…”jag hade gratis inträde redan innan” vilken jäkla ormgrop!

Här strofer ur Frostensonska skapelser…..

”Mun i jord kön i löv. Det / drar. Nu känner jag / törst / huvud kropp en lem min fot / mark senornas svar.”

”Det finns inget bakom dina ord. Du kastar dig rakt ut. Rygglös.”

Maken upphör aldrig att förvåna…..

”Rakat hjärtgolv”, ”kal, könslig mark”, ”min mun ett stygn”

Jag ska se på TV hela dagen idag, först Vinterstudion och SEN Nobel. Jag ska hissa och dissa klänningar, mest gillar jag att hissa  för man vill ju inte vara elak….men Danius klänning är jag ju mycket nyfiken på. Blir det tagel? Lump? Säck och en doft av aska? Eller kanske en metallanordning, inbrottssäker…?

Håret höll hela kvällen, hårspray alltså, fina grejer!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen