Nobelklänningar

Duschboll kallas det.

 

Allt eftersom kvällen lider kommer jag uppdatera mina spaningar och slutligen utse min favorit från Nobelfesten. Jag börjar med detta inspirerad av Vickan och Alice BK…

Här med tillhörande sagofigur.

 

Här fin origami.

 

Sen Lampa från Le Klint. Nästan som en 1500-tals stärkt krage…
Här lite mer vikningar i olika riktningar.

När man går eller ger en fest tänker man vanligtvis noga igenom sin klädsel. Igår hade jag tre val. Cool men elegant med silverjeans och till det en svart sidenblus med enkla linjer och slitsar längsgående på bägge överarmarna, kort asymmetrisk kjol med samma blus el möjligen en vit enkel sidenblus, svarta tights och lackklackar på 12 cm. Detta hade varit aaaaningen för vågat men kunnat vara snyggt. Sista alternativet var återigen den svarta blusen med en fantastisk lång och vid sidentaftkjol i storblommigt svart, blått och grönt mönster. Maken fick välja. Det var ju hans vänner. Jag sa vad jag tänkte att de olika utstyrslarna kunde förmedla….han tänkte och sen sa han, den där svarta klänningen du brukar ha…omlott…den gillar jag. Och istället fick min vän Sandra som är en fantastisk frisör sätta pricken över i:et med en ubercool 80-tals inspirerad lockig frilla som sitter kvar än i dag. (Hårspray is da shit!)

Går man på bröllop finns en gyllene regel utöver att man inte bär vitt…att inte överglänsa bruden…..jag kan tycka att kulturministerns klänning gör just det. Är för uppseendeväckande. Punkt. Hade hon gift sig, fine, today NOOOOO! Senare (eftersom jag skriver lite i realtid här och först bara såg klänningen i sittande) såg jag att själva klänningen var i något plastliknandematerial som inte följde med kroppens rörelser…inte snyggt, man undrar om det andas eller om det blir rännilar av svett….

Jag ser fram emot en förklaring till klädvalet. Kanske….det svarta sköra symboliserar mörkret i våra själars bottenlösa källa. På oskuldens vita nakenhet framträder de sprödaste svarta blommorna som ett Rorschachtest där man kan analysera den sammansatta personligheten hos en sexualförbrytare. Det blodröda sidenet som knyter åt ärmarna och fodrar capen är hjärteblodet som balanserar upp kylan hos förövaren. Det röda hämtas upp i skorna med nitar, det ger en känsla och en vinkning till Markis de Sade…..Your pain, my pleasure, samtidigt som platåskon ger en tydlig signal att vi i kultureliten går en bit över skiten på gatan. Vi tar skiten ännu högre upp liksom….eller vad tror ni? Och som sagt stor svart väska som rymmer MASSOR med saker!

Danius: Hårets form är matchat med puffärmarna. Nej, det är ingen favorit. Svart och vitt med en strimma av rött….hmm  sanning lögn och hjärteblod/mord? Glad ser hon iallafall inte ut. Cruella de Villevibe sa maken…med Muminmammans väska.

Just aftonväskor är annars svåra. Jag har en, en vintage Dior  den där vinröda ni vet…Men den har rätt initialer för den är ärvd av min mor. Annars tycker jag att väskor på fest är i vägen. Jag kan vanligen inte hålla reda ens på mitt eget glas så glas OCH väska blir liksom för mycket. Jag tycker att små dolda fack i kläderna ska finnas som rymmer två tamponger, kontokortet och ett läppstift!

So far är Jessica Gedins klänning absolut vackrast och mest dramatisk. Helst hade jag velat se hennes fantastiska hår utslaget med sidenfjärilar i eller något liknande, hela människan är som ett skogsrå! En ring hade räckt dock.

Robotforskerans klänning eller kanske ffa örhängena var mest Crazy.

Drottningens ärmar älskar jag! Medicinpristagarens fru i grått, superelegant!

Fel färg på Finansministern ser ut som en Disneyprinsessa men Lövens fru prickade rätt färg och form, och Fridolins fru. Magdalena hade ju sagt att hon skulle ha en blå klänning med massor med blommor och redan där blev jag orolig. Hon har nog aldrig överraskat mig med att vara välklädd direkt och nu tog väl alla inblandade i lite för mycket?

Kungens bordsdam, värdinnan var väldigt elegant i röd-orange med asymmetrisk skärning och vad som verkar vara tung duchesse…?

Winston & Elle igen som gjort. Skitsnygg meeeeeen jag hade inte visat så mkt av brösten. Men det är bara jag. Tycker det är obekvämt. Man får hålla sig långt ifrån alla kulturprofiler…
Jag skrev väl för en vecka sen om att jag ville ha en klänning med släp efter att jag sett filmen ”En enda man”. Jag hade lite inside information ang. färgen på den här klänningen, var lite osäker för jag gillar inte blått. Men hon bär det bra och det var något sånt här Magdalena A skulle ha satsat på tycker jag, åtminstone färgmässigt! Fina ringar gör de också berättade min vän Sandra för mig igår. Ska kanske ta mig en tur dit en dag….

 

Camilla Thulin får också godkänt!

 

Kommentarer i efterhand. Maken var spot on där med Cruella de Ville…

 

 

 

2 svar på “Nobelklänningar

  1. Hej Anna! Du är för rolig. Jag skrattade högt åt Nobelkommentarerna och högläste för min man.

    1. Hej!
      Men vad glad jag blir! Jag tänkte att hela svenska folket skulle hata mig nu…;)
      Sov gott!
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen