Titta tillbaka och framåt

Den här bilden tycker jag så mycket om, den är av Moa Dahlgren. Den ska illustrera en Valborgseld. Den finns i outgivna bok. Jag har varit väldigt rött på den boken ett tag men nu börjar jag tycka om den igen. Faktum är att jag nog skulle kunna tänka mig att ge ut den själv men några smärta justeringar och uppdateringar…..Bara för bildernas skull om inte annat!

 

Jag har tyvärr inte lyckats skaka av mig bihåleinflammationen, det var en väldigt seg infektion detta. Men idag är maken och en 18-årig dotter här så det flyter på rätt bra. Vi har bytt några glas som blev fel i julklapp (Mamma skulle köpa några Essence vattenglas men det blev Kartio…i tre olika färger….men Iittala var rätt iallafall;), sen handlade vi mat, utnyttjade en bonus från Bauhaus som annars brann inne och vi gjorde allt detta med alla tre med oss i bilen och det gick hur bra som helst plötsligt! Vi gladde oss oerhört över att inte stå i kön till Systembolaget i Bromma Blocks för den måste ha varit 30 m lång och fyra meter bred…och det är ingen liten butik. Jag undrar hur dåligt folk planerar egentligen. Kan man inte handla några dagar i förväg eller dricks allt som släpas hem upp? Nåväl, sådana problem har inte vi, vi dricker ju aldrig något och OM vi gör det är det oftast något vi köpt i Frankrike på semestern eller pappas vin. Väldigt mycket trevligare än att köa.

Mitt cheesecake recept håller än. Jag har gjort den i över 25 år nu tror jag…

Min uppgift till nyår är att göra efterrätt. Jag valde cheesecake för den gillar alla, tål att göras i förväg och det var ett tag sedan sist. Jag har redan gjort första lagret, resten gör jag imorgon. Man ska inte skynda om man inte måste. Jag har säkert delat detta recept tidigare men jag gör det igen trots att jag ogillar upprepningar. Så bra är det!

Facebook påminde mig om den här bilden. Lille söte Edgar som alltid gillat djur och ffa ÄGG! Han snodde ideligen ägg som han gullade med och var helt övertygad om skulle innehålla dinosaurier mm. Sötaste lilla ungen!

 

Spanarna tycker jag så mycket om att lyssna på och ibland har mina inlägg helt uppstått efter att ha lyssnat på dem. Just det här avsnittet innehåller tre av mina favoriter. Gedin, Everdahl och Norlén. Mycket av avsnittet handlar om komplicerade interpersonella relationer. Utöver att jag utnämnde Gedin till bäst klädd på Nobelfesten verkar vi vara otäckt lika bitvis. Hon och jag faller alltid för saker som är dömda att snabbt utgå ur sortimentet och har svårt att åka taxi utan att tala om EXAKT hur chauffören ska köra…..och då fasar man kanske förarlösa fordon….?

Och så den här bilden då. Så skön. Lyssna på Spanarna också, gårdagens avsnitt det var därifrån jag fick idén om den här bilden. Och jag som alltid gillat att vara social jag känner att jag blir mer och mer frånvänd världen. Jag är så fruktansvärt trött på idioter av olika slag. Jag vill liksom inte ha folk omkring mig eller ens tänka på hur mycket galet folk det finns. Och samtidigt som jag säger det så känns det som om jag har vänner långt bort som jag aldrig träffat. folk som man kommit i kontakt med via bloggen, instagram, Facebook osv. Så roligt på något konstigt sätt. Och jag följer @sommarblomster som jag verkligen gillar och känner mig väldigt lik i många avseenden. Sådant gör att man inte helt ger upp på världen…och så er då, mina läsare. Jag blir så glad när jag hör av er…..verkligen, TACK!
Ser ni?
HELT galet! Ärligt talat hade jag hellre varit utan champagne än att utsätta mig för en sådan kö.

2 svar på “Titta tillbaka och framåt

 1. Älskar ”Spanarna”, i olika konstellationer! När det var min tur att vara värdinna för bokklubben så valde jag att vi skulle göra varsin spaning – det visade sig vara VÄLDIGT svårt att både klämma ur sig något aktuellt, genomtänkt och analytiskt – och samtidigt vara rolig och fyndig. Men kul var det!

  1. Men å vad roligt och svårt det låter!

   När mitt liv blir lite mer ”normalt” vill jag umgås lite vuxet på ett sådant sätt!

   Gott Nytt!

   A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen