Vi i villa

Lilla Pingu, först skulle den heta Marabou tyckte jag då den kom ur ett mörkt chokladbrunt ägg och var en fågel (storken). Det gillades ej, barnen fattade inte poängerna. Sen blev det Chocolat för jag gillar filmen, godiset och vi har en som heter Chanel men det gick också bort. Slutligen fick barnen bestämma och visst, en pingvin är ju lite likt.

Just innan klockan slog sex vaknade jag den här lediga dagen. Ont i kroppen och inklämd mellan två barn (och en fullvuxen man med den fantastiska förmågan att sova trots trängsel, oljud och solsken) beslöt jag mig för att starta dagen. Vi har många ”måsten” nämligen.

R på jobbet uppskattar alltid dammvippan…och visar varför.

I helgen köpte vi massor med pil som egentligen är energiskog men då anläggningen ska avvecklas fick vi köpa. Jag har lite varje dag efter jobbet grenat av för att underlätta inför det verkliga jobbet, att fläta staket kring min odling. Jag kan ha gjort en knapp tredjedel.

Morgonen började med att plocka upp kycklingen som pockar på uppmärksamhet och jag skriver detta med höger hand. I den vänstra sitter Pingu. Jag hann också flytta ut nästan alla plantor som nu ska vänjas vid solen för att snart planteras ut för gott, plantera om två bönor som växt ur sin kruka och koka en kopp kaffe.

Här en bild på hur mitt livs första egna täppa såg ut. När jag köpte det 1997 var det tillbyggt och fönstret på nedre botten flyttat till andra sidan. Jag älskade det vid första anblick och där började mitt trädgårdsintresse.

Jag satte mig för att titta lite i Vi i villa…..jag rev ut en sida om ”hetast i trädgården” och konstaterade att jag ÄR det samt att dessa heta trender är samma som när jag förts blev med trädgård i princip. Pilstaket är inte precis nytt och såklart har jag växtstöd av pinnar från detsamma.

Jag gillar den här bilden. De lämnade pilen på ett traktorsläp, mitt på backen, ingen koll och så hämtade vi. Väldigt tungt var det men den typen av ansträngning gillar jag.

Sen kom jag till ytterligare ett inslag….”Odla din egen mat”. Det inleds med orden ”Vad kan vara bättre än att plocka egen….”

-Att handla på ICA det man behöver, hör jag min mors röst eka i huvudet. Hon har odlat mycket tidigare men nu endast jordgubbar hemma och enstaka tomater i Frankrike. Och helt ärligt verkar inte folk gilla att odla alls. Vi som gör det älskar ju såklart men det är ju plastförpackat frukt och grönt de flesta konsumerar, måhända ekologiskt men ändå. Jag såg Björn Källman med ett barn på Norrmalmstorg i söndags bärandes på en Ekolåda, sannolikt från en matbutik på Hamngatan….

Och jag förstår varför inte alla odlar. Man behöver en odlingdplats (svårt i innerstan) det tar tid, man kan nästan inte resa bort, man blir skititg, man måste kröka rygg osv. Men som jag konstaterade på min föreläsning i söndags, man mår BRA av att odla sin trädgård!

Idag när stora saker skulle hända i vår trädgård så möts vi av gråväder, regn och blåst……

Jag ställer in mig på sol i sinnet. Jag och plantorna  måste ut. Jag råkade ”förså” mig i februari så köket, köksgolvet och varje ledig yta i vardagsrummet är fullt av växter som längtar ut.

Ledig dag betyder som vanligt – mer än vanligt att göra. Trevlig lovdag på er alla!

Mitt sätt att varva ned, virka i bilen på färjan. Det ska bli ett skärp till min nya kofta i handspunnet garn. KANSKE jag ska ordna pärlfrans i guld i ändarna bara för att jag kan…och så gör jag två skärp. Ett för fint och ett för vardag…..det blev mycket garn över nämligen.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen