Valåret

Som ni kanske vet har jag börjat engagera mig politiskt. Lokalpolitiskt. Idag ska jag stå i centrum och försöka omvända folk…eller iallafall dela med mig av min syn på saker och ting. Partiet grundades då det fanns ett missnöje med det långvariga moderata styret. Demokrati och transparens var ledord. Och DET passar ju mig perfekt. Jag gillar demokrati och ogillar korruption very simple kan det tyckas.

I landet där ingen tidigare trott att korruption funnits, det var ju något för italienarna typ, visar det sig att vänskaps- och annan korruption är vanligare än man vågar tro. Jag menar se bara på Svenska akademien, att ens skriva det med en versal i början känns ju fel i dagarna. Jag undrar om de ens kommer närvara på Nobelfesten i år, hoppas inte. De har inget där att göra tycker jag.

Tillbaka till min ö, vi fick igår besked om att det krävs ett 2m högt bullerplank vid vägen nedanför oss för att vi ska komma ner till minsta tillåtna ljudnivå. NOTA BENE minsta tillåtna störning, inte en skön och härlig miljö alltså som är helt oskyldig för människor.

Det intressanta i den här nya kalkylen är att de använt gamla trafikdata (2015) och satt hastigheten på vägen till 50. Förra beräkningen som gjordes använde trafikdata som var ännu äldre men då MER trafik och räknade på 56km/h. Då bedömdes planket behöva vara 4m högt för att skydda oss…..om det fula huset framför ej byggt, vilket det har men som gör noll skillnad pga att det är för lågt och för långt från vägen! (Många parametrar spelar in har jag fått lära mig).

Jag har testat (jag kör alltid rätt hastighet i utsatta områden eftersom jag vet hur störande det är för de som bor) att köra i 50km/h här och det blir ens medtrafikanter MYCKET upprörda av, de kör om i full fart, blinkar, lägger sig 30cm från baken på en och bär sig år som idioter kort sagt. Men det är nog bara för att de har mycket viktigare saker för sig än JAG har och är såååååå försenade hela tiden….

Hur som helt så har jag nu överklagat det här beslutet då jag tror att det kommer göra noll och ingen skillnad även om det gläder mig att vi ju hade rätt, vi är bullerutsatta. Det har liksom negligerats av kommunen. MEN nu verkar det som om det kanske är vi som ska bekosta detta…jag ska ta mig en ordentlig titt på detta för rimligen är det 1 kommunens ansvar att dess invånare har det bra där det bor om de nu tillåtit bebyggelse här och i andra hand är det säljaren tycker jag som ska bekosta detta som dels tjänat pengar vid försäljningen av ”obrukbar” villatomt och dessutom lovat bullerplank i kontraktet och i övrigt betett sig illa och bett lilla MIG att dra åt helvete….

Vi får se, the story goes on. Jag vet att man är liten mot övrheten men man kan vara den där irriterande myggan som stör nattsömnen och en sak kanske de har lärt sig….jag ger mig ALDRIG om jag har rätt, och jag har ALLTID rätt! #ödmjukikranskommun

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen