Ryktet om min död är starkt överdrivet…

Inte hade jag kunnat tro att det skulle gå mer tre veckor mellan blogginläggen! Men så har det blivit. Ni anar nog varför, det händer så mycket kring mig just nu så jag hinner bara inte med. Och sen den här förbannade nya personskyddslagen! Har mailkorgen någonsin varit så överfylld av mail? Nej på min heder, det tror jag INTE!

Men plötsligt hände något där. Det kom det lite roligare meddelanden…

Japp, ett till! Och ett till och så ett TILL!!!!!

Hela GDPR-grejen är lite obegriplig för mig men jag inser att jag förr eller senare kommer behöva sätta mig in i detta…jag slängde ut en fråga på Insta tror jag i förra veckan angående kostnaderna för hela den här apparaten och i förrgår kom svaret, 2000 miljarder kronor. Som hittat, det hade vi kanske kunnat spara in? Inget ont som inte har något gott med sig ändå. Jag har för varje sådant mail jag fått passat på att avprenumerera utskicken, några som jag sannolikt inte fått några mail ifrån mer än årligen men ändå. Kanske detta ”tapp” av presumtiva kunder är inräknat i de TVÅTUSEN MILJARDERNA, vem vet?

En vän kom förbi i förrgår och berättade att han på allvar fått GDPR-utslag (ja han är egen företagare inom IT och har fått a shitload att hantera i och med detta) han hade en hudmanifestation av stress alltså, någon annan som fått det?

Sen en annan grej. Jag har funderat på hur det kommer att jag är så ”politisk” som min överläkare säger att jag är….jag som inte hade en enda tydlig åsikt i gymnasiet, då när alla andra var så där otroligt genomtänkta och revolterade…då tänkte jag mest på kläder och kanske miljön. NU däremot får jag verkligen anstränga mig för att inte vilja sätta mig in i saker och har t.o.m börjat se dokumentärer….spooky. Jo, jag har organiserat mig politiskt också som en följd av att ha för mycket synpunkter och tycka att samhället är på helt fel spår. Och vips var mitt fejs i lokalbladet. Snart kommer antagligen en insändare att publiceras också.

Jag är av den uppfattningen att gnäll utan att faktiskt försöka ändra på något man ogillar är totalt meningslöst. Jag är också så naiv att jag tror att varje person faktiskt kan göra skillnad, om jag inte gör mitt bästa känner jag skuld och att stilla titta på när saker går åt skogen är inte min tekopp.

 

Här är jag, näringsliv är ju inte riktigt en hjärtefråga för mig men jag studerade partiprogrammet och kom fram till att följande var det jag kunde trycka på helhjärtat.
Trevligt GDPR-mail igen..

 

Försommar men full fräs i skolvärlden, avslutningar samkväm och en hel del annat som gör att man i princip måste arbeta deltid….Just den här kvällen var jag nattjour efter jobbet så i princip arbetade jag från 08.00 fredag till 08.00 lö.
Tylla vid stubben av en uråldrig ek.
Här ett favorithus i närheten av min arbetsplats, jag tycker det ser franskt ut…

 

Jag har samlat lite lösa tåtar att skriva om och har börjat lyssna på Radioföljetongen, Laterna magica. Jag har läst den för många år sedan och älskade den. Nu lyssnar jag på väg till och från jobbet och jag fick ett sådant sug att dela detta med min teaterintresserade dotter…som en liten inspiration. Hon var måttligt intresserad tyvärr. Sen var jag på gospelkonsert igår i underbart försommarväder och kände att DETTA vore något, mest för min dotter Inez men kanske även för mig…om det bara var lite mindre halleluja.

Äldsta dottern utanför kyrkan!
Ljuvlig kväll och läge, här skulle jag kunna ha min sista vila.
Jag och F
ÅÅÅÅÅÅ
Här är jag också på vift på mors dag. Fick biljetter till Helt Perfekt av och med Karin Adelsköld, så bra och tack för biljetterna!!! Klänningen fick jag beröm för också. Den är från Lene Sand och inhandlad 1997 no less!
Brorsan kom med tårta på mors dag, den var väldigt fin och god….
Men från min vinkel såg det ut som en rumpa….
Det är en konst att få med alla barnen på en och samma bild. En fattas, han blev sur.
Gosfior
Hus jag gillar.Alltså, de till vänster.
Tylla blev rädd för apan först men vande sig snabbt. Koftan valde jag men hon älskade. Ovant att ngt jag väljer faller i god jord!

Jag har en ny favoritbutik, ICA Maxi. Jag började att besöka den i Alby för jag passerar den varje dag. Men sen åkte jag till Hovsjö också och jag gillar den med. Nära jobbet och lite variation från de tre små butikerna jag har närmast hem. MEN att utsättas för prylar kan bli dyrt…

Här några av inköpen utöver mat. Sommarkläder till semestern, flamingobadleksak, flamingoljusslinga, foppatofflor mm.

Jag och maken har ju länge diskuterat en eventuell pool….jag vill ha si, han vill ha så. Tylla fällde avgörandet, en fäll-upp-pool blev det på rean. Vi har fullt den med vatten i två dagar nu, kanske det blir klart imorgon. Sen ska vi hitta en poolvärmare också….jag tycker det är helt OK faktiskt om man betänker att den ej är permanent och inte kostar 300000kr och skulle innebära massor med jobb att hålla igång över åren. Nu i värmeböljan kan vi svalka oss och kommer bara gå på ca 6000 kr! Mosaik också, som jag har längtat!;)

Inte illa va? 5,5 x2,5m på ICA Maxi såklart, min plats i shoppingvärlden!
Väldigt nöjd. Nu behövr vi bara en tennisdomarstol att ha vid sidan om för att övervaka barnen….
En dotter tar studenten snart. Hon har beställt en hallonmoussetårta och två tira mi su. Jag provbakar och blandar till egna recept. Så snart ultimata kakan är klar får ni receptet. Den var god men i obalans. För mycket botten, för lite mousse och gelén går att göra enklare!
Så här blev det i genomskärning.
Min stående sommarfavvis, Salade miste med ägg, vattenmelon, kapris, svarta oliver, ljumna tomater i oregano, sparris och fetaostsmul. Supergod!
Här lilla T i sin tyllklänning hon tjatade till sig, tofflorna och en NY-keps från NY som mamma och pappa köpt!
Ja, det var det hele. Här syns jag med lite ”egentid” dvs omgiven av barn som helt utan pardon klistrar sig tätt intill….

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen