On fire (eldfängd)

Mina madonnaliljor blommar men de är minsann inte 1,8m som där jag bodde tidigare, de är knappa 50 cm…måste gödsla kanske….

Herre gud (inte min skapare men ändå)! Hur varmt får det egentligen vara i det här landet? jag kunde nästan stå ut i Frankrike med 36 grader men nu….inte ens regnat har lyckats kyla mig eller huset. maken var jour inatt och kom hem sju så han ligger och sover och får under INGA omständigheter väckas ur sin Törnrosasömn! varför jag sitter i nattlinne (visserligen siden som ska andas MED kroppen men som just nu känns mer som latex (ja jag har erfarenhet av det om än begränsat)) och skriver med svetten rinnande nedför näsroten. Jag var tidigare ute och grävde lite i nämnda sidennattlinne och aprikosa foppatofflor (allt för att ge grannarna lite underhållning) för att jag har så attans mycket att göra, värmen plågar mig och det faktum att jag inte vågar mig in för att byta om i sovrummet.

Vid pass halv nio kom en grannpojke förbi och ville leka…jag föreslog att de skulle leka på annan plats. Nix, de skulle leka här! och min son har EN utstyrsel han tål att ha på sig, den togs blöt ur tvätten men han klagade ej. Den torkar på, eller ej….

Men innan allt detta skrev jag en insändare till det lokala bladet, det gick ut på remiss till partikamraterna (låter lite kommunistiskt va?) och jag väntar på input/output mm. När jag grävde kom jag på en motion också…om att vi fan ska slippa återvinningsstationer, de ska hämta ALLT vid soptunnan, tänk vad med tid vi sparar, vad med mark vi kan slippa skräpa ner i landet, hur mycket bättre vi kommer sortera när man kan spåra avfallet och vilken massa oljud de stackare slipper som har olyckan att bo nära en skitig och äcklig återvinningsstation!!! hur bra va? Jag tror man gör så i Tyskland…någon som har erfarenhet från andra länder, Linda, hur gör ni? Agnetha hur GÖR man i SA? Eller, mina fördomar säger mig att länder sub Sahara kanske inte håller just sopåtervinning högst på listan…..men man vet aldrig, i vissa Afrikanska länder bor ju folk PÅ soptippar som vi så sorgligen fick veta när en rasade nyss.

Nåväl. Jag är vaken, jag brinner av…jag vet inte, desperation? Eller det faktum att jag var helt urlakad igår och då på något märkligt viss laddade batterierna. Hur funkar jag egentligen? Är det så att jag går ned på lågvarv först och sen upp eller är det så att jag varvar upp, tar ut energin på att bara vara mamma till dessa små energiknippen, eller….jag vet inte. Men hur som helst, idag ska saker SKE! Hallon ska i jorden, staket ska flätas, mat ska ätas och fan ta mig om vi inte ska till stranden också för DÄR blir barnen iallafall lugna och arbetar ihop så mycket bättre. Jaga fisk, krypa i sand och simma. Jag behöver en sjötomt. Ah! det är DET jag behöver…inte en Porsche utan jag ska ha vatten inpå knuten eller iallafall på gångavstånd. Pool ”gör det inte” för mig för den är sjup och behöver övervakas och skötas, naturliga bad är det som krävs. jag skruvar om kompassen…eller….ska man ha ett lantställe? Nä, inte ett hus TILL att sköta, det kommer kanske räcka med torpet i Dalarna….hm. Så många frågor, så mycket svett som fuktar mitt vackra nattlinne som helst ska handtvättas. Nu måste jag dricka kaffe igen för tydligen ska varm dryck svalka en… (var det någon på Lipton som kom på det?) kanske det är en illusionistisk grej, man blir varmare inuti och då verkar man sval på huden. Hur var det nu mer konvektion och det…..?

Jag lämnar er där, utan svar, bara stickspår och vem vet, jag kanske snart är helt vid mina sinnens fulla?

A

 

Ps. Läste detta i Expressen, så roligt! Och gud förbjude att Eliasson hamnar på en viktig ambassadörspost, kanske månen behöver vår representation?Ds.

Hahahaha

6 svar på “On fire (eldfängd)

 1. Här i schweiz fungerar återvinningen utmärkt(ie alla återvinner typ allt). Det fungerar så att man betalar en obligatorisk årsavgift för sophämtning (ca 900kr per år i vår kommun). Därutöver måste man köpa klistermärken som ska sättas på varje soppåse som man kastar (ca 16kronor/35liter sopor). Man kan kasta vad som helst i soppåsarna. I sophämtningen ingår även hämtning av trädgårdsavfall-även där tillkommer en kostnad om 16kr/100liter. Allt hämtas vid dörren. PETflaskor,glas samt alla förpckningar som härstammar från mataffär kan man återvinna vid mataffären utan kostnad(man tar helt enkelt med sig sin påse med mjölkpaket,yoghurtburkar, risförpackningar etc). En gång i månaden hämtas tidningar och kartong utan extra kostnad. De finns även ãtervinningsstationer dit man kan lämna det mesta. Kontentan av det hela är att den sparsamma befolkningen sopsorterar i princip allt för att slippa betala så många klistermärken till sina soppåsar. Man återvinner det man kan och skickar bara “överflödet” med sopbilen. Det finns ett ekonomiskt incitament att sopsortera-samtidigt som du enkelt kan ta med dina förpckningar etc till affären. I Schweiz återvinns nästan 99% av alla PETflaskor-trots att det inte finns ngn pant på flaskorna. Man vill helt enkelt bara undvika att betala för soppãsarna. Det är ett litet land med mkt natur-och inga EUbidrag vilket gör att folk i allmänhet känner ett ansvar(det går igen i det mesta-typ oavlönade brandstationer som bemannade dygnet runt!).

 2. Kompisar i Lund har en jättetunna med plats för all möjlig sortering och som hämtas/töms på vanligt sätt. Väldigt praktiskt att slippa åka iväg med plats/metall mm.

  1. Tack för det svaret, det tar jag med mig i mina diskussioner!

   Anna

 3. Hej Anna,
  testar att svara här i kommentarsfältet.
  Tack för dina blogginlägg, tror jag läser alla. Love them 🙂
  För oss i Kapstaden fungerar årervinnng otroligt smidigt. Varannan vecka kommer en recyclingfirma hem till oss och hämtar det som vi önskar återvinna. Man kan även ha hämtning varje vecka. Hushållet måste separeras i olika påsar, glas, plast, tidningar, plåt. Om man inte vill betala för upphämtning får man själv åka till återvinningen.
  I övrigt finns inga återvinningsstationer likt i Sverige. Tyvärr bryr sig många inte om recycling och mycket skräp hamnar i ”naturen” eller i områden där många fattiga bor.

  1. Men vad bra att du svarar här! Så roligt att du läser!!!! Men då hade jag både rätt och fel ang SA. Det finns en plan men folk kanske inte är helt välinformerade, känns hoppfullt ändå!!
   Stor kram!
   A

 4. Precis hemkommen från Skåne (Höganäs kommun) konstaterade jag just detta, att man sorterar rakt ner i soptunnan. De hade tre tunnor, med skiljevägg inuti. Jag blev väldigt avis när jag tänkte på alla mina olika påsar som jag släpar till återvinning hemma.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen