Slå in öppna dörrar

Utopia. Det varade tre och en halv spelomgång. En fattar inte reglerna och samlar bara på en sort, en annan spelar så som man ska och den tredje vill bara vinna till varje pris, han tar inga fångar. Men det ser bra ut på bild….

Jag har ägnat morgonen åt lite av varje (som vanligt) mest stimulerande var att läsa om vad som ger en produktiv medarbetare. Jag längtar efter att sätta hjärnan i arbete kring hur jag ska kunna applicera detta på maken och barnen. En kort stund fick jag barnen att spela sällskapsspel (under mitt överinseende dvs jag agerade chef med varierande resultat beroende på person och ålder samt mitt eget tålamod och värmeböljan vi befinner oss i). Det avslutades i totalt kaos och att jag fick samla ihop alla spelbrickor och sen städade jag köksbänken ingående och lyssnade slött på radion samtidigt som jag funderade på hur jag ska sy ihop en modell för att väva ihop min familj med vetenskap. Jag stängde av radion när radioföljetongen om den lilla hunden Rosa började läsas upp av författaren. Otroligt ointressant i mitt tycke. Jag hade däremot återigen stort utbyte av Laterna Magica hur komplicerad och galen Herr Bergman än var.

Jag kan för er kännedom och för att ni ska må lite bättre med er själva berätta att E väckte mig väldigt tidigt. Jag kollade på klockan efter att jag vaknat och då var den 05.15. Jag väcktes av att dörren öppnades men insåg det inte då. Men jag reste mig från den madrass på golvet dit jag sökt min tillflykt pga för många personer i min egen säng och gick ut för att kolla vad som hände. Inget, som jag kunde se. Jag stängde dörren, lade mig för att sova. Men jag kikade ut genom fönstret i hallen och där kom E gående fullt påklädd!?! Han hade varit ute för att kolla om det fanns några ägg…..Han kom in, fick sova på min arm (igen) och nästa minne från natten är att han kommer med e 1,5l mellanmjölk som han vill att jag ska öppna. Ni vet en sådan som man ska vika upp och inte är helt enkel för en 7-åring att klara själv hur vaken man än är…Jag öppnade den mer eller mindre i sömnen och tror att jag fick någon timme till ostörd. Och på den vägen är det. Jag försöker med min nyvunna insikt i vad som motiverar människor undvika totalt familjehaveri här men jag anar att jag gör något fundamentalt fel eller behöver ECT:a alla här för att liksom nollställa alla så jag har en rimlig chans att börja om här men mina uppfostringsmetoder.

Jag återkommer när jag funderat ut en strategi och testat den på barnen. Att maken funkar med mållös”styrning” vet jag ju redan. Enda problemet där är att inget bli gjort av det som behövs, mer spridda nya projekt som sällan avslutas men han är nöjd och jag…..får väl jobba på att ha väldigt låga förväntningar eller sälja av saker så att jag har råd att anställa någon för att göra alla 10%-jobb som återstår här i huset…..

I´ll be BACK!

Äktenskaplig kommunikation, envägs. maken har fullt upp på jobbet som vanligt. Inte som här där man latar sig heeeeela tiden och sen är redo att passa upp på the bacon home taker

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen