Kom och köp konserverad gröt

Senaste annonsen i mitt FB-flöde. Så lockande! Varför inte bara fråga om någon kan komma och hjälpa till med att skrota den?

Sedan igår har jag börjat vidga mina vyer lite. Civilekonomiskt kan man säga, jag läser på hur man skapar en bra och vinstgivande organisation. Jag känner spontant att SLSO har MYCKET att jobba med men som den positiva människa jag är som ofta sporras av utmaningar, tycker de är roliga måste jag ju säga att få arbetsplatser kan ge en utmaning av den här kalibern, något för den hungrige och slitstarke liksom. Allt jag lärt mig igår och nu på morgonen leder till följande:

Man ska ha KUL, och där prickade väl Karin Adelsköld precis in hur det ska vara på jobbet med sin bok i ämnet och man ska få utvecklas och få uppskattning. Att detaljstyra, bestraffa och locka med pengar  (morot och piska) funkar oerhört dåligt. Jag blir rent av förbannad när jag läser om det. 16% av svenskarna är engagerade i sina arbeten. Är man ej det….dåligt utfall. Och tänker jag dålig psykisk hälsa….

Svårt att jämföra ett vinstdrivande företag som gör bilar (Toyota) med sjukvård men jag ska fundera mer och komma med min lilla spaning senare. Jag fick en rejäl skräckupplevelse när jag först mötte ”Lean-konceptet” och vet ärligt talat inte om det ger bättre vård och gladare medarbetare. Jag blev bara tryt av det iallafall. Pengar tjänas, det gör det men vad är sjukvården till för tänker jag…..Skattepengar osv….återkommer i ämnet.

Här på bloggen har jag iallafall fått mycket kommentarer på senare tid, kanske för att jag varit mer personlig och bjudit in vissa, alltså varit lite strategisk och engagerat några. Så kul för jag älskar att skriva rakt ut men att få svar när man ropar är ju fantastiskt. Så till alla er som varje dag läser det jag skriver (de dagar jag skriver vilket ju ökat dramatiskt sista tiden) stort tack! Ni är så tåliga och jag vill cyberkrama er allihopa! Och snälla kommentera när ni känner för det, jag älskar att höra vad ni tänker, jag lär mig saker då. Och jag går igång på att lära nytt, vidga vyerna och på så sätt få en mer komplett bild av världen. Jag tänker närmast på sophanteringsgrejen som jag driver på i det lokala partiet….

Att få en vidare blick på saker, så bra.

 

Until we write again!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen