ETC

Faktiskt riktigt snyggt, skulle kunna rocka ihop med vårt hus!

Ibland hittar jag saker på nätet som ger mig härliga rysningar! Igår började vi montera ihop växthuset vi köpte på Blocket. Det tar sig. Jag har grunnat lite på hur vi ska ersätta alla de glas som saknades….och så kom jag på att vi kanske skulle ha någon eller några solpaneler för att driva ev värme i växthuset under vintern. And the googling was on. Ganska snabbt hittade jag ETC. Ett miljösmart varuhus i Katrineholm som ger kurser i miljösmarta grejer och jag kände spontant att jag vill gå ALLA, och måste dela detta med min äldsta dotter och sen ER!

Jag är redan lite lycklig över mitt skelett till växthus, jag satt och glanade på det igår genom köksfönstret…åh, ÄNTLIGEN!

Men med det här nya, att ha solceller på HELA växthuset…det kanske vi faktiskt ska göra när vi har råd att bygga det där orangeriet jag längtar så hett efter. Min citron, min bougeanvillea (som får mig att minnas min mormor huset i Spanien) och allt jag ska sola där.

Nu har jag också bestämt mig för att för fjärde gången köpa ett persikoträd och sätta i det lilla växthuset. Det första köpte jag 2008, det tog jag sedan med i flytten -09 men det står kvar där vi lämnade det och ger förhoppningsvis de mest underbara frukter än. Min farbror (som är mycket kräsen) sa att det var den godaste frukt han någonsin ätit!

Två träd har dött här på kort tid, säkert för att det blåser så här uppe på berget och jorden är kass. Men NU ska det ske. jag ska gräva djupt och det ska stå i skydd!

Min dotter berättade vidare att det BARA FINNS GRIFFELTAVLOR på KTH! Men hurra liksom, jag hatar whiteboards. Tänk, en institution som värnar vissa traditionella värden. eller kanske det inte alls är så utan de VET att man lär sig bättre när man samtidigt som man blir undervisad sitter på helspänn och fruktar det där gnisslet som skär genom märg och ben…?

Jo, min ena dotter har just börjat på KTH. Hon var här igår och berättade fantastiskt roliga saker. Datanördar verkar vara otroligt roliga. Hon berättade att under deras ”inskolning” till att bli teknologer får de lära sig oumbärliga sånger att sjunga på deras fester, hur man skålar för att undvika att bli stucken med en dolk, pardans mm mm. Varför fick inte läkare lära sig det? Förmodligen för att där kommer inga fler nobelpris delas ut…det är andra tider nu.

Sen kuriosa….de ska utföra ett uppdrag. Det verkade mycket spännande och jag vill vara MED! KTH friskriver sig från allt ansvar för vad som kan tänkas ske och det kan man ju förstå i ljuset av att ett gäng nollor tidigare skruvade loss ALLA Stockholms parkbänkar och placerade på Gärdet….Mycket rolig idé för övrigt och jag tycker vi ska ha mer av sådant!

Tydligen tar nästan inga examen från den linje hon går, alla sugs upp av företag långt innan. Men hon siktar på en examen, det är min tjej det! Jag tror hennes mattebok vägde 2,5kg…..jag tror kanske att all min kurslitteratur vägde 100kg eller mer? Men, sa hon när jag av en slump råkade ha boken Neuroscience nära till hands…., den där boken har ju bilder. Platt fall där. Man är en sekunda varelse. Vad jag minns starkast från vår ”inkylning” på Barnens ö 2000 var att en kvinnlig kirurg när vi satt i en ring för att prata lite om oss själva angrep mig direkt pga mitt efternamn. Hon råkade ogilla min mor….lågt va? Men inte helt ovanligt att läkare (och för all del människor över lag) är snälla mot varandra. tur hon var kirurg tänkte jag då…..Med det handlaget ska man kanske inte prata så mycket med medmänniskor. Sen minns jag första dagen, när vi ropades upp, då kom någon plötsligt in med en lapp. Den som stod i ”talarstolen” sa något i stil med: Den som har personnummer 121212-1212 har kommits på med att ha fuskat sig in…..Då reser sig någon i salen upp och rusar ut. Jag blev helt chockad! Så fruktansvärt tänkte jag. Jag ringde upprört till min mor och sa att de måste vara galna på KI, så kan man ju bara inte göra!!! Senare på dagen insåg vi alla att detta ju var ett skämt. De fortsatte nog att driva med oss lite hela dagen men jag märkte inte av det, lätt chockad över hela grejen att plötsligt ha blivit antagen till min drömutbildning efter mycket om och men.

Jag kämpade länge. Skrev 1,5 första gången, det kom man ingenstans med då. Därefter skrev jag 1,7 hur många gånger som helst och min dåvarande make sa att jag kanske skulle lägga ned det där med att försöka komma över 1,7, jag skulle nöja mig med att bli tandläkare. Då jäklar sneade jag till. Satte mig för första gången ned och tittade på alla mina resultat…vad fan var det jag inte klarade? MATTE!!! det hade varit strategiskt bättre att bara välja A än att försöka räkna på grundskolenivå för mig. Men att jag skulle ge upp. No can do. Jag lånade alla matteböcker på bibblan och skrev sedan HP och ta da, 1,9 vilket ihop med arbetslivserfarenhet kom jag äntligen in. Så att min dotter nu har en 2,5kilos bok i just matte måste bero på hennes far. Jag är INTE matematiskt begåvad!

Exempel på kurser jag vill gå. Och vet ni, min dotter är den klimatsmartaste jag känner. Hon lämnar yttepyttiga klimatspår och gör det TROTS att hon insett att vi är körda. Men hon gnetar på, gör sin del. Så fint och tänk om alla bara kunde tänka lite mer på varandre och aningens mindre på att konsumera sig lycklig eller försöka skapa en drömmig bild av sig själva…då kanske vi hade ett ljus i tunneln.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen