Apropå synksoffa

Rosaskimrande solnedgång, jag undrar om det blir någon ordning på den här trädgården i 45 graders lutning med bullerinslag.

 

Hej alla! Det är dags för helg igen! Jag hade ”ledigt” idag. Det betyder typ: Jobbar dubbelt så mycket som i vanliga fall fast med helt andra saker och ger energi…typ.Jo det därmed synksoffa kände jag att jag behövde förklara. Jag hörde att realitysåporna med kändisar tyckte att man kunde visa upp gräl om man bara kunde ha ett inklipp med den som betett sig illa där den får sitta i synksoffan och förklara sitt agerande…..så jag känner att kanske en av våra tre vardagsrumssoffor kanske skulle bli en sådan?!? För emellanåt känner jag att jag behöver ursäkta mitt beteende. Fast det bästa vore väl om man slapp tappa huvudet och vråla så mycket att man behöver tala ut inför alla i en sådan?

Jag hade en lång lista. kastration av katt, läsa juridik, lämna kostym för kemtvätt, vattna, städa hönshus, prova klänning och kappa och avslutningsvis: Möte i härlighetens tecken. Jag försökte verkligen hinna med ”träffade vän för fika”  och en sväng till återvinningen men det hanns aldrig med. Jag blev lite inkastad i ett helt oväntat sammanhang också men det kommer behöva lite mer jobb innan jag presenterar det här. En impulsgrej kan man säga som är väldigt lockande. Jag har fått två sådana härliga förslag i veckan. Men som sagt, detta ska sugas lite mer på!

Kan ni se vilken ogräsdjungel?!? Nästan manshög. Och lite överbliven pil som kanske kan bli ett staket eller ram till en odlingsbädd?!?

Jag har blivit en trädgårdsprogramsjunkie! Jag ser sedan i somras BBCs serie Garden Rescue. Det är två olika lag som tävlar om att få göra om en familjs trädgård. Budgeten varierar och sen får de välja ett av förslagen som också genomförs. Killarna är mina favoriter. de gör modernt och snyggt. Kvinnan vevar runt med sitt långa blonda hår så jag blir helt nervös, men jag måste erkänna, hon är väldigt bra på water features….Ordet bespoken används flitigt och jag lärde mig vad en kokedama var idag. Imorgon gör jag min egen! Det ska jag visa här eller på andra bloggen om det blir snyggt. Jag reserverar ju de ”fina” inläggen för den. Här är det mitt inre och yttre kaos som ska ut!

Provning idag! Jag har minskat i vikt sedan jag gifte mig. Och snart är det bröllop igen. Jag hade såklart tyg i gömmorna och Verica ska göra en kappa till min bröllopsklänning. Hon är så fantastiskt duktig. Tydligen tycker Martina Bonnier också det! Tänk hon syr enligt ens önskemål, mäter noga och så sitter det helt perfekt bara. Nu så ska hon sy en stor rosett som den ska knytas med. Smashing tror jag det blir!

Turkos klänning hade jag när vi gifte oss, uppsytt och inte självsyn den gången. Men nu ska den på igen och behövdes sy in en hel del. Verica syr en kappa för att jag inte ska frysa nästa lördag och jag får styra helt själv. Hon är fantastisk. Jag ska ta dit alla mina tyger och låta henne sy upp kläder i min egen stil såsmåningom. Och en kavaj. Åk dit om ni behöver hjälp. Odengatan finns hon på, långt ned, ungefär vid Birger Jarlsgatan.

Våra egna tomater mognar klart i växthuset.
Såååå känslosamt att kastrera en katt. Jag tycker inte om ingrepp i naturen egentligen men har blivit övertygad av argumenten att om vi vill att han ska må bra och leva här med oss så är den enda vägen….Jag höll hand huvud, slöt hans ögon då och då och bar honom när bedövningen satte in. Veterinären hörde ett blåsljud på hans hjärta. Kanske ett foramen ovals som inte slutits? Nu mår han toppen iallafall. Och jag hann med att ta en bild på Simba. Väldigt svårt annars då han sällan är stilla…
Lämnade makens kostym hos den ryske skräddaren som driver kemtvätt. Då fick jag se och höra lite ryska nyheter. Som han sedan kommenterade och förklarade…..
På Brioche i Alvik med en gammal vän….vi har saker på gång. Alltid saker på gång!
Jag bara älskar koppar! (Alltså bordet/metallen).
Den är så fin! Tappkranen. men även kopparlisten, hon och bänkskivan!
Del av en lampa…..jag kommer skriva mer om detta på andra bloggen!

 

Jag swishade förbi ett ställe som sålde kök/inredning. Jag såg den här lampan…..den påminde om en lampa jag sett hos en vän i Amsterdam för 18,5 år sedan och önskat mig sedan dess. Den var holländsk…alltså…snart måste jag göra slag i saken. Och som ett tecken dog kökslampan idag när jag kom hem….

 

Ha en skön helg och glöm ej: ANDAS (och sen girigheten är roten till allt ont) All makt åt Tengil liksom….

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen