Coco är död – länge leve nya kycklingen

Halv sju imorse nåddes jag av dödsbudet. E kom inrusande till mig där jag låg på madrassen i barnrummet. Coco andades inte! Han hade försökt  hjärt-lungräddning utan resultat och döden konstaterades 06.37 och vi försökte lugna oss och somna om men nej. Sinnesrörelsen var för stor. Vi har nu på kort tid sett två kycklingar dö. Båda inom loppet av 24h. Jag har olika teorier om varför men beslöt att denna gång kan det ha varit…otur. Och vi beställde genast ett värmegolv med skyddande tak för nästa omgång ägg som ska läggas på kläckning. Den höna som ruvade ute i redet har också hon övergett sina ägg så inte heller där kommer vi få tillökning. Edgar var förkrossad, igen men har nu hämtat sig något. Det kan man inte säga att jag har gjort tyvärr för igår väcktes jag innan fem och idag känner jag mig lika omtumlad som efter en tung journatt.

Jag har sagt att vi försöker EN sista gång med att kläcka fram kycklingar innan vintern sen tar vi en paus till påsk för jag orkar inte med detta. Det är för mycket jobb och ffa känslor inblandade. Inga fler döda djur öskas begravas av undertecknad närmaste halvåret.

Men annars då? Jo, tack. Jag lagade en himla massa dyra skjortor vissa som slitits naturligt och andra lite nyare som kanske maken varit ovarsam med. Jag har aldrig varit med om att någon sliter skjortor som han gör….eller har han för få? Hur som helst jag har ägnat större delen av den tid jag inte lagat mat eller städat åt att lappa och laga. Lite kul är det men det måste liksom bli en ordentlig hög med grejer innan jag drar fram syskrinet. Det känns er tidseffektivt på något sätt.

Idag blir det middag med äldsta dottern och hennes sambo. Sambon har fällt ett vildsvin på ägorna och jag ska för första gången tillaga vilt. Lite orolig är jag allt. Men han ska vägleda mig. Maken ska (hoppas jag) bygga klart hönshusförrådet och så ska vi äntligen få städa upp här på tomten (läs jag) för maken är en 80%s man. Han gör nästan klart och sen ska jag fixa till, städa upp eller tillkalla annan yttre hjälp för att färdigställa. Han känner inte det där behovet av att bli riktigt, riktigt nöjd. Nöjdheten som kommer av att bli KLAR! Jag har massor med projekt simultant men blir liksom färdig med dem. Eller beslutar mig för malpåse när jag inser att det blir omöjligt. Men då städar jag ändå BORT det jag hållit på med. Det får inte ligga kvar på vardagsrumsgolvet i 12 veckor…..

Nog om det. Vi samlar in tre nya ägg, vi satsar hårt, köper värmegolv och skyddstak och försöker hålla begravning så snart alla vaknat och hunnit ta farväl.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen