Min fantastiska helg!

Den här tavlan är i lite collageteknik av Barbro Lindh nu 88 år om jag förstått saken rätt. Den är från 1966 och jag föll pladask för den i fredags på Stadsmissionen i Södertälje. Den stod vid sidan av en stor litografi av X-et som där kostade 1200kr men jag bedömde att det var ett överpris i dagsläget och avstod. Den här däremot kostade bara 300kr och därtill var det 30% på tavlor den här veckan. Men jag köpte inte, jag ska ju inte det..Men jag fotade och lade upp på Instagram ifall någon annan skulle finna den vacker eller intressant. Idag (söndag) hade jag tänkt så mycket på den att jag tg en kombinationstur till Södertälje för att köpa kattmat på Granngården, bullar på Printz bageri (som var stängt) handla den här tavlan och sen hämta en glömd pärm på jobbet. 210 riksdaler kostade den mig…jag älskar den redan.

Vi hade på förhand bestämt att ligga väldigt lågt i helgen, vi är så otroligt trötta båda två. Helt ur det blå kom maken på att vi skulle ut och grilla korv på lördagen och det händer en gång vart tredje år att han kommer med förslag på aktiviteter så då säger jag inte nej. Han packade, handlade och preppade allt utom sittunderlägg som han missade men jag kom ihåg och så bar det av till Munsö. Alla barnen klarade det fint med några halvkaosepisoder när Tylla efter att ha sprungit som en galning, gått baklängess och klättrat omkring satte sig på huk och bara inte orka gå ett enda steg till för att sedan rusa iväg mot en flugsvamp i 180 knyck…..Bajsnödig var hon också vid tre tillfällen utan att hon egentligen var det.

Här ska det bli vegansk jakttrofé senare.
Alla barnen undrade om tjurar var farliga. Jag sa att de fick dra sina egna slutsatser med tanke på skylt och elstängsel. Ingen tjur syntes dock till.
Kan det vara sista blåklockorna tro?
Föll lite för det här huset i sin enkelhet….jag älskar verkligen gamla röda hus som förfaller så vackert. Vill ha dem på min tomt.
Mamma, mamma titta! Så stolt och försiktigt visade han upp lövet med vattendropparna på.

 

Älskar svapiga färgklickar i skogen
Maken har i flera år att han ska köpa fiskekort här….vi får se vilket år det blir av….
Han kan konsten att sysselsätta sig i naturen iallafall.
Jag är ju hela tiden lite orolig vid vatten men hon vinkade när hon ko utom synhåll så jag kunde se var hon var…..
Han var snabb ut till vattnet, fel glänta bara….
Han utförde någon slags naturofferrit där på grustaget. Oklart vad men hans nya mössa hade precis rätt gul färg för att matcha dagen.
Underbart gult där vi gick. Jag hatar ju att vi går mot mörkare och kalla tider men en liten kompensation är ju ändå färgprakten. Det var fenomenalt ute i helgen och full sol på det.
Jag älskar att varva ned på secondhandbutiker och just i Södertälje har de 20kr textil ganska ofta. Och jag köper nästan alltid en skjorta eller två till maken. I fredags blev det TRE! ascool med fiskar på. Det är öppet köp tre dagar så jag hade lämnat tillbaka om han inte gillat. Cool slips också i batik.
Jag hade åtagit mig ett uppdrag att hitta en strumpstopparmanick och hittade minsann en. Med patent. För den hade en fjäder som spänner sockan, finurligt som 17!
Och äntligen lite snyggt tyg. Det är SÅ svårt att hitta fina tyger second hand till rimliga priser men detta gav mig kraft att börja ta mig an kimonomönstret jag köpte i våras. Jag tror det blir vågiga tyget mest men sen kanske fickor i det andra, och möjligen linningen om det inte blir för mycket jox. Eller vänta, andra sidan av knytbandet såklart! Så får det bli!
Den var så liten och söt att den fick följa med hem utan att jag vet vad jag ska med den till….
Kan aldrig vara fel med stoppgarn tänker jag, snygg röd vinda också.
Måste vara från något gammalt lager.

Jag hade min första patient i fredags och allt. Min överläkare hade städat sitt rum, jo minsann! Han hävdar att allt pappersstök är beviet på att han arbetar. Jag hävdade att folk kan tro att han är desorganiserad och då få helt fel uppfattning. Han är allt annat än det. Jag kånkade in ett jätteblock också som jag sen aldrig använde…men vi har fina möbler som ni ser även om tavlor och inredning är lite huller om buller utan närmare tanke….

Den gör mig lite glad, kanske er med. vackert med havet i Södertälje.
Nu har jag låtit bli at köpa den TVÅ gånger, det är starkt gjort tycker jag. För den är fin. Men jag kan liksom inte komma på vad jag ska ha I den…när jag gör det är den säkert såld.
Den här var ny för dagen, och STOR. Den var ju skitsnygg tyckte jag och lät bli att köpa. 160 kronor….så snål är jag.
Lille E fick ett par äkta snickarbrallor från Granngården som han älskade, massor med fickor och grejer. Perfelt för att samla kottar, sten, grus små pinnar och annat som sen kan falla ut i tvättmaskinen. 52 kr kostade de på REAN! Inte illa.
På väg ifrån baletten hittade vi konstiga kastanjeliknande grejer på gatan jag och TYlla. Vi fotade och skickade till hennes farfar som efter kort analys delgav oss att det troligast rörde sig om Turkisk hassel. Där ser man. Då har man lärt sig något nytt idag med!
Snart dags för första klippet…
Och här var hela klanen igen. Hon stod högt upp servitrisen när hon tog den bilden kan jag lova!

 

Ha en skön fortsatt helg!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen