Swedavia har tappat bort sig

Men kan ni förstå vad vackert det kan bli i vårt kök!?! Någon har påbörjat renoveringsarbetet men ej avslutat. Några små detaljer krävs för att det ska bli perfekt. Kolla de inlagda stjärnorna!

När vi flög ut till Paris glömde F sina nya Apple watch i säkerhetskontrollen. Den var helt ny så självklart blev han väldigt ledsen och jag försökte så snart han kom på detta att rätta till det. Jag gick till kabinpersonalen som sa att jag skulle ringa flygplatsen så snart vi landat i Oslo vilket jag också försökte med. Utan svar eller resultat. Jag försökte då gå in på Swedavias hemsida för att registrera vårt förlorade föremål men det var svårt att ta sig igenom hela formuläret när vi just skulle starta nästa flygning och plötsligt kom det upp en betalningsuppmaning på ca 300 kronor. Då avbröt jag för jag tänkte att jag inte ville göra något fel och ville låta de yngre förmågorna, datanördarna i sällskapet (om ni ursäktar) och min klipske make ta hand om detta och se om det verkade OK. Så i väntan på bussen som skulle ta oss till Paris gjorde vi klart den mycket omfattande förlustanmälan och betalade ändå pengarna som krävdes för registreringen……sen fick jag några bekräftande mail att de letade, och letade….

 

Så här ser det ut på Swedavias hemsida där de då alltså har ansvar för vad som händer….

 

Välkommen, välkommen att registrera och betala för ingenting….

 

Och nu har vi bekräftat att du registrerat dig och betalat för dig….
Svaret från Swedavia idag……Det kostar alltså inget att MissingX letar…..så jag förväntar mig således återbäring rätt snart.

 

Jag hade skrivit att vi ju skulle komma tillbaka till Arlanda rätt snart och var säkra på att någon nog tagit hand om klockan i säkerhetskontrollen för detta måste ju hända ständigt och jämt så vi var inte jätteoroligt över att inte få tillbaka klockan. Men när vi kommer tillbaka går jag då till hittegods och visst, där låg klockan, de ville bara ladda den först så att vi kunde verifiera att det var vår med koden och sen betala 300 kronor till för hanteringen av detta…..och DÅ blev jag arg. För hittelön är 10% av värdet och i detta fall alltså 260kr vilket är väldigt likt 300 kronor så det kan vara OK men 600 kronor, det är faktiskt lite för mycket. Så jag ringde Swedavia, i Sverige funkade numret de angav och klagade. Jag uppmanades att maila in och det gjorde jag. Jag klagade på att informationen varit dålig och att om de på hemsidan har en länk att registrera sitt förlorade föremål på så är det väl rimligt att anta att folk gör det, eller?

 

 

Ganska skröplig baksida…Den kan man nog banka till lite.

fyra dagar efter att vi återköpt klockan fick vi mail på engelska från dem vi registrerat förlusten hos att de fortfarande sökte efter den….och det kan de ju få fortsätta med tänkte jag. Noll koll med andra ord. Jag fick nu svar att det inte var Swedavias ansvar att vi fått betala för mycket och att allt ju gått rätt till och sen fina hänvisningar till paragrafer jada jada men i svaret står också att de bara kan ta ansvar för vad som de själva länkar till….Och så börjar rundgången. Jag ska låta någon mindre volatil person läsa igenom de olika mailen och vad som står på hemsidan innan jag ringer konsumentrådgivningen för jag bara orkar inte med sånt här skit. Och tre hundra spänn kan jag både ha och mista men det är ett fel i systemet, någon tjänar pengar här utan att göra något och sådant blir jag JÄVLIGT förbannad på. Ett stort företag som Swedavia, som väl typ har monopol och man inte kan välja bort kan nog fan vara utan 300kr eller se till att inte länka till vad jag ser som lurendrejare. Det anstår inte dem som ansvarar för landets största flygplats, iallafall viktigaste att bete sig så. Fy skam. Jag har barockskåp att tänka på ju!

Beslaget har gått av men det ska nog maken kunna fixa. Rosa insida är väl inte drömmen men jag ska låta ena luckan ha kvar inskriptionen: År 1809, Renoverat 21/7 1932 av V.Lindmark, Lindesberg. Min farfar kom nämligen från Lindesberg så jag känner en tydlig koppling till det här skåpet! Det rosa ska bort och innan jag målar allt blått ska vi provhänga dem för att se vad som ska bevaras….
Man kan både tänka sig att återställa helt eller ”slakta” skåpet lite så det blir lite mindre svulstigt och i samma höjd som andra skåpet. Vi får se. Men blått blir det nog.
Lösa delar kom med.

 

Gammal upphängning som spikarna lossat från och en saknad krönlist i ek.
Lite rost men det funkar efter att jag knickat tillbaka det lite.
Några spikar bara så sitter det bra.
Kolla vad noga någon varit nyligen med att laga skåpet i Barockstil.
Här saknas en bit som nu ska ersättas….bara någon centimeter eller två.

 

Hallå där kära dumbom, vi letar vidare utan att hitta något (kanske för att du redan hämtat ut det och betalat igen). Detta kom fyra dagar EFTER att vi hämtat klockan….

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen