Nu börjar vi….(Jo, jag fick in två rätt av tre och den ena klänningen hade jag inte ens sett)!

25000 blommor från San Remo…..

OMG, hon har ett täcke på sig! Det var den spontana reaktionen på Victorias svartvita klänning. Drottningen, fin som vanligt i guld och beige-rosa välsittande och vackert skuren klänning. Prinsessorna i enfärgat, Sofias får något märkligt rynk under axen…är det något resår under för att den inte ska glida ned? Nej. Fint med ärmen, knapparna och att den är lång och smal. Annars märkligt mycket av allt men ingen direkt begriplig kreation.. Enfärgat kanske för att inte överglänsa kronprinsessan och drottningen? Madeleines sitter snyggt, det får man ge henne men annars inget jag blir knäsvag av.

Åh, nu såg jag Madeleines rygg…klädda knappar på MESH?!? What, det är ju en styggelse som passar på dans- och konståkningstävlingar. Hon behöver den ju inte ens tänker jag?!?

En pristagare till i svart! Elegant men emot ”reglerna”. Kanske den är djupt mörkblå…i vilket fall snyggt. När jag såg den på närmare håll var väl inte passformen helt hundra…eller modellen heller men den var fin där hon satt stilla i den röda fåtöljen.

Sen alltid kul med folkdräkter, som de indiska pristagarna. Och japaner!

Olga Tokarczuk med dreads minsann!

Kristina Lugn…..nja, blått och grönt ihop och sen håret…..lite kan man väl anstränga sig även om man är en av de aderton?

Check her out!!!! Screendumpat från DAM.
Man ska ju inte ha svart men hon är skitsnygg även om klänningen inte är extra allt. Jag är ju svag för svart och puderrosa OCH FJÄDRAR/DUN….

Åh, jag såg Nyamko Sabuni, fy fasiken vad snygg, vilken fin färg på klänningen och strama rosetter. Helt underbar. Ska bli roligt att se den när hon står upp men so far den snyggast ikväll. Jo, jag har skådat tre kimonos också som jag ju älskar. Och Ebba BT var också snygg men tråkigt att behöva sitta intill Sabuni som lyser så starkt kanske…

Nej, så tydligt ska inte eventuella skenor och ”underverk” synas utanpå. Hon har fin make up ändå. Snyggare än jag någonsin sett henne faktiskt.
Jag gillar retorikexpertens klänning efter en liten stund och blir SÅ nyfiken på hur ärmen egentligen ser ut. Den har en vacker rundning och sen chiffong i samma mönster som jag inte vet om det är en sjal eller om den sitter fast på själva klänningen. Älskar ju gult!
Mycket vacker ros där…
Grått välskräddat siden, mycket vackert! Lite för vitt ärmslut kanske men snyggt med ett litet skärp. Känns 50-tal.
Älskar den här nyansen, volanger och tvådelat.
En forskningsminister i dramatisk klänning som var snygg bakifrån också, eller framförallt.
Jag gillar den mer och mer!!!! Den verkar inte så svårburen heller!
Vacker röd klänning med intressant liv, snyggt med svarta handskar!
En kemipristagares fru, något bättre bild. Kolla vilket fint dekolletage. Och hon en fantastiskt fin håruppsättning också!
Alltid fint med kimono!

Jaha, nu fick man inte se alla gå nedför trappan pga köbildning. Men jag har ingen riktig favorit egentligen utöver Sabuni. Jag saknar Danius, tänk vad hon skulle ha kunnat klämma till med i år när mer ”käbbel” måste ha pågått i Svenska akademien……

Den fullkomligaste av de fullkomliga….KAN det vara så att han är del i att det går så långsamt framåt i förändringsarbetet?????

Maten verkar som vanligt helt fantastisk. Men det var INTE kålrot som de upprepade gång på gång utan kålrabbi. En viss skillnad faktiskt. Kålrot hade nog också varit god i detta sammanhang. Blommorna är inte lika fina som man kunde önskat faktiskt. Jag gillade nejlikorna och obelisker i is.

Lisa Nilsson gillas starkt, visor, man undrar hur det går hem i stugorna i andra länder….

Jag tror jag har två favoriter, Sabunis för rosett och passform och sen den via med svart på ministern som jag inte vet vad hon heter och sen fullträff i maten men som sagt…när man ska air brusha maten och pensla med guld….där går det ju liksom över min horisont. Själv gjorde jag kåldolmar med savoykål idag till mig och maken. Barnen äter dock inte sån äcklig mat så de fick spagetti och köttfärssås. Men jag multitaskar precis som i Nobelköket tänker jag som realtidsbloggar, lagar två maträtter, lägger barn och är trevlig mot maken….;)

Petra Medes Wallinklänning gillar jag, jag brukar alltid gilla hans kläder. Hon kom som en liten överraskning på slutet. Mycket snyggt.

FACIT!
Jag hade ta mig fan RÄTT också, 2/3 och en hade jag aldrig ens sett!!! Hejja mig!!!

Hoppas ni njöt av Nobel idag!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen