Vobb

Jajjamensan, då har lössen kommit hit. Det var MÅNGA år sedan, inte sedan mina vuxna barn var små faktiskt. Men att man ska behöva vabba….det visste jag faktiskt inte. Jag hann vara på jobbet 1,5h innan det var dags att åka hem. Jo, löss men inte så farligt många. Tvättmaskinen går varm, Tyllas hårbotten glöder och jag har kammat mig själv noga utan att ha haft några symptom.

Det blev mycket idag. Löss och springmask igår och idag Lucia men en unge reagerade dåligt på Vermoxen och fick hämtas gråtande i regnet på vägen mot skolan. Sen glömde jag min Hermèssjal på skolan och rusade vidare mot mammografin. Idag gjorde det riktigt ont faktiskt, och maskinen stank svett….det var inte så härligt. Men, det gick fort, bilderna blev bra och jag och ett barn tog oss sedan i precis laglig fart hem. Nu är det två år till nästa mammografi. Sonen undrade varför det inte finns pappografi och drog en korrelation med att männen bestämde förr men att det nu var kvinnorna som styrde…och tänkte att vi då tagit bort pappografin….barn har så krumeluriga tankar om saker.

Jag lyssnade på radion (P1 som alltid), lyssnade på mitt senaste patientsamtal (80 min!!!) och skrev en rapport på den samt underhöll lilla T, i den ordningen och vid tre mest radio faktiskt. Då får jag höra att Nobelfestsändningen fått kritik. Och jag tänker hur okritisk JAG är. Jag skrev ju om klänningarna (några få) och om blommorna lite men jag håller med i delar av kritiken jag hörde i Epstein och Nordegren. Det var lite knasigt att man har en Nobelpristagare vid sin sida men skymmer honom i direktsändning för att prata med hans BARNBARN…..typiskt svenskt kanske, det ska inte hyllas för mycket. Det ska vara folkligt, som att det är helt OK att kissa i en mugg på bio när man är full. Kanske de får tänka om lite till nästa år alltså. Jag står fortfarande fast i mina klänningsval och fattar inte hur någon kan tycka att kronprinsessans klänning, hur het designern än är, var snygg på något sätt, den var mer som ett knöligt täcka och verkade svårburen. Och det gladde mig oerhört att experten från Elle inte nämnde den alls utan delade min uppfattning om klänningarna. Jag var ju tidigare ett Björk fan i min ungdom och hon hade ju fantastiskt scenvänliga kläder som ingen vettig människa skulle komma på att bära utanför just en scen (utom kanske Lady Gaga och kanske möjligen Björk då). Jag tycker att en balklänning ska vara vacker och praktisk. Man ska kunna röra sig i den och inte behöva vara obekväm, då har man valt fel klänning (eller designer) Jag tror inte jag hade gillat den ens utan det qviltade kjolstycket, överpuffade armen, den assymetriska andra samt det svartvita var inte snyggt, det var lite Dynasty meets Star trek tycker jag. MAXAD på helt fel sätt.

Jag blev sugen att göra smycken igen när jga tog fram alla pärlor och stenar jag pillade med förr….

Men, nu har jag hämtat mig från det, tankat sista avsnittet av Expeditionen och känner fan för att testa att bestiga ett berg. Eller iallafall åka till Katmandu. Jag måste säga att det var underhållande, det blev bättre ju högre upp de kom, mindre skitsnack liksom och moget av Persbrandt att stiga av, jag var helt säker på att han skulle nå toppen faktiskt. Sanna Kallur, vilken jävla kvinna alltså, men såklart, elitidrottare med pannben. Jag är djupt imponerad. Stort grattis, jag vill vara henne! Och bada där i Himalaya, verkar ju ashäftigt. Och skitläskigt. Jag tänker att OM jag skulle göra något sådant skulle jag nog resa ner och vara på hög höjd minst tre veckor för att erytropoetinet skulle hinna verka (Nobelprisgrejer ni vet) så att jag skulle få lite mer röda blodkroppar. Har faktiskt varit med om en liknande grej fast i mindre skala när jag efter en ganska stor blödning, som de ville ge mig blod efter (men vägrade såklart), åkte till Alperna (nära Turin) Sauze D´Oulx 15010m kände mig andfådd och inte fattade varför. Men under veckan blev det bättre och jag insåg att jag nog tappat minst en liter blod eftersom jag låg kring 80 i Hb på sjukhuset. Men, man är ju inte alltid så smart även om man som läkarstudent borde ha fattat att det inte var konditionen det var fel på utan att jag hade syrebrist. Icke desto mindre åkte jag med tre barn och lärde dem hur man hanterar en snowboard och det slår mig nu att det var sista gången jag kammade löss ur hår! Det var en epidemi då och det bet sig fast här hemma fast jag kammade och kammade morgo och kväll. Tjejerna hade sammanlagt säkert en och en halvmeter hår då. Morgon och kväll och sen jag själv. Ett jävla slit faktiskt. Nu är jag där igen.

Intimtvätt on the go…..snacka om ett samhälle i stress. Men snygg förpackning och jag tänker efter att ha sett folk kissa i dunbrallan i Himalaya att kanske det ändå är bra med intimservetter man kan ha i fickan och slippa omvägen förbi en dusch, bidé eller toalett….

Svårt att veta vad du/ni ska äta ikväll? Köp en helgkasse hos Råkoko, så vackert ställe och fantastisk mat! Åkeshofsslott

Nu ombytt och sjalen säkrad. Personalen på skolan pulade ned den i Es väska. Puh!
Bröstcentrum check fredag den trettonde. Kändes lite ödesmättat att skita i den tiden just idag fast det var en osedvanligt dåligt vald tid för mig. Men de kan ju inte veta att Luciamorgon för en småbarnsmamma är en dålig tid.
Nu ska jag andas in och ut och mjuka upp mina fötter. Snygg förpackning där med. Och mycket billigare än de tidigare produkterna på marknaden.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen