Damberg och ungdomsrånen

Unga blir rånade på telefoner och pengar och därefter ska de bli förnedrade. Kissade på medan de filmas……Har ni hört det tidigare, alltså för några år sedan. INTE? Nä, för det är något nytt att vi ser kriminella helt utan moral. Ordet man hör är empatilöshet. Till och med luttrade kriminella vittnar om att något händer nu som är helt nytt för Sverige. Noll moralisk kompass. Damberg, som vägrar debattera med Kristerson i P1, säger detta och att det är ett fenomen som beror på att barnen som utsätter andra för detta kommer från utanförskapsområden, att det är barn vars föräldrar gett upp, är arbetslösa och lever utanför vårt samhälle…….I Haninge är det tydligen väldigt otäckt. Skymfande av offer. Underdånighet är det de vill ha…respekt????

Barnen som drabbas förstörs, kanske för livet om de inte får bra psykologisk hjälp. Hamid som bott här i 20 år säger att det är ett integrationsproblem…..

Ibland undrar man ju vad ett integrationsproblem är för jag träffar dagligen väldigt integrerade och kompetenta människor som är ännu mer uppgivna än jag oftast. Jag skulle säga att detta är ett individproblem.

Damberg är tydlig med att alla ska vara lika inför lagen (öh…..ja, vad annars?). Han menar att det är tydligt att de som inte är etablerade i Sverige sedan 100 år eller så (svårt här att veta vad som är gränsen för att vara svensk går eller om man menare något annat), inte ser svenska ut och har haft en tuff barndom inte ska få några fördelar av det i meningen att de kan skylla sitt dåliga uppförande på detta. Ja men det är väl helt jävla självklart! Alla kan ju haft en för jävlig barndom men det tar vi väl aldrig hänsyn till. Vi tar hänsyn till om folk är allvarligt psykiskt sjuka eller ej har begåvning nog att förstå sammanhang och konsekvenser. Att mamma ochpappa är arbetslösa och slår en är ju inte något bra för den personliga utvecklingen men då kan man ju undra om inte föräldrarna också ska ta ett ansvar här, iallafall om barnen som pissar på andras barn är under 15.

Damberg säger sedan att det finns ett tydligt samband med att förövarna inte klarar skolan. Där blev jag lite trött.

Tiltad moral och ickefungerande familjer ska socialtjänsten råda bot på.

Normförskjutning

Bristande moraluppfattning ska bero på arbetslöshet, trångboddhet och för få poliser!?!

Skulle fler poliser göra att folk får moral? Vilket jävla skitsnack. Vi kan inte skapa moral hos folk utifrån. Detta måste komma från föräldrarna. Vi lär oss genom att dels få höra från föräldrar hur man beter sig, de ska också uppföra sig som förebilder och polisiära och rättsinsatser kan inte göra något för att avskräcka från brott om dessa människor inte har någon känsla av skuld och skam.

Man ska som jag tidigare påpekat inte få straffrabatt, det ska ges en omedelbar påföljd efter ett begånget brott och såklart ska barn tas om hand enligt LVU. Men där ligger ju inte grundproblemet.

Vi har folk som lever på bidrag eller arbetar svart, bor på adresser där de faktiskt inte bor, utbildningsnivån är låg och då menar jag inte att de har icke godkänt i nåra betyg utan vi pratar analfabeter kanske som inte vet något om något alls, ett kunskapsunderskott som är svår att förstå om man inte träffar dessa människor. Då och då gör jag det och man kan nästan inte begripa hur lite någon kan veta om något som till exempel kroppen och basala hygiensaker. Lösningen är inte en sak.

Damberg ville inte debattera med M-ledaren?!?! Hur är det ens möjligt att ministern inte vill debattera?

Många har varnat länge men regeringen har inte reagerat. Kanske för att de har dålig kontakt med verkligheten, eller dåligt förstånd själva?

Andra och tredje generationens invandrare säger M.ledaren att detta handlar om. Alltså den klick som inte har etablerat sig i Sverige.

Men vad är lösningen? Multifaktoriell. Vi når inte in i dysfunktionella familjer så lätt men samhällets funktioner som dagis, skola, rättsväsende, polis och vårdapparaten har möjlighet att se vad som händer. Mår barnen inte bra, har de blåmärken, kommer de inte till skolan? Då får man anta att föräldrana inte sköter sitt jobb. Alla brott ska straffas hårt och snabbt för att skydda andra.

Kristersson säger att killar han mätt på Möllan säger att allt ät vårt fel för vi är så otydliga….vi är för snälla och därför tänjer man gränserna. Ja, vad ska man tolka det som? Vill de ha stryk av polisen för att fatta att man inte kissar på jämnåriga efter att man rånat dem och slagit dem? Det gör en ju lite uppgiven.

Att klara skolan är ett mått på hur det kommer gå för ungdomar….men jag är rädd att moralen anläggs tidigare än så, även empatin. Den märks redan på ettåringar…..allt som återstår då blir att satsa på polisen är jag rädd, och den behöver ha resurser nog att kunna hålla jämna steg, fördubbling av antalet poliser är en bra början. Ungdomsdomstolar (fler jurister) och ta bort straffrabatten, det har jag sagt länge för det är ju verkligen otydligt om något att ju mer brott du begår desto kortare tid? Signalpolitiken där är ju fullständigt galen.

Om jag bara funderar på vad som skulle avskräcka mig från ett brott….vad är det? Är det tiden Är det umgänget på anstalten? Skammen? Ja, allt skulle jag tro men mest skammen jag skulle dra över mig och hela min familj. Detta är ett ickeproblem för de här gängen, det finns ingen heder. HEDER är ett begrepp som jag tycker används lite fel, och respekt.

Jag blir så jävla arg av detta. Och jag tänker på alla offren. Fy fan att få behöva uppleva något sådant och att som förälder behöva oroa sig för att ens barn ska behöva vara med om ett sådant övergrepp.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen