När toapapper blir dyrare än guld

Kööööööp!

OK, vi har ett nytt virus. Det vet alla nu. Vad vi inte visste var att toapapper var det mest värdefulla på klotet. Jag funderar allvarligt på att köpa aktier i pappersmassabranschen. Och kanske börja tillverka bidéer för det GÅR ju att tvätta sig efter toalettbesök. I värsta fall kan ju våtservetter i jackfickan eller på handfatet lösa problemet även för vuxna och det står ju i utskicket vi fick från MSB. Inte ETT ord om toapapper där faktiskt.

Här kan man läsa lite om hur dödligt Coronavirus är jämfört med vanlig säsongsinfluensa. Det har sagts över 3 procent men i verkligheten är det sannolikt mycket lägre. Om alla som var smittade testades så skulle vi kanske veta mer….

Man blir lite trött av allt detta och jag tänker att vi i efterhand nog kommer se på detta genom ett löjets skimmer. Jag fattar, några kommer dö och det är ju väldigt tråkigt att de fick gå i förtid men i ärlighetens namn, det är farligt att leva, man kan dö. Jag försöker verkligen inte förringa allvarligheten i att gamla och sjuka nu kan dö i högre utsträckning än tidigare men jag är förbluffad över magnituden på detta och hur folk har reagerat.

Mjöl, jäst, pasta, toapapper försvann snabbt och nu är köttet slut i färsk form i vår närmaste butik. Allt detta kan vi producera själva. Jag bad idag maken köpa apelsiner, bananer och annat grönt i första hand och JO, även toappapper för det var nästan slut. Ägg har vi ju tillgång till via hönsen och om det kniper och det finns vatten tror jag nog att vi skulle klara oss minst en månad om vi börjar tänka till kring maten här.

Om något gott kommer ur detta är det kanske: Bidé blir åter a la mode, folk preppar så som MSB velat länge, vi bygger upp ett beredskapslager, all tillverkning av en specifik grej förläggs inte till ETT land, folk lär sig en gång för alla att tvätta händerna efter toalettbesök och innan de lagar mat, kanske man håller djur på lite längre avstånd ifrån sig och kanske inte så många på ett och samma ställe. Samma med bebyggelse, människor behöver lite svängrum. urbaniseringen kanske ifrågasätts lite. Folk kan få arbeta hemma om det är möjligt (och de vill), aningens mer gränskontroll…det är ju en pågående diskussion kring falska papper och pass samtidigt på P1 bland annat och så börjar folk nysa i armvecket. Jo, handsprit…..är bra för antiseptik men det är ju bekant sen gammalt. På psyk har vi inte handsprit för den dricks ofta upp där…men vi har den bakom lås och bom vid behov. Sjukvårdens viktighet har också uppmärksammats och alla politiker som envist hävdar att allt är väl i sjukvården kanske får sig en tankeställare kring hur överfulla akutmottagningar ska vara och hur många år man kan pressa sjukhusen med överbeläggningar på grund av att vi har ovärdiga arbetsförhållanden och inte löner som står i paritet med hur långa utbildningar vi har och vilket ansvar som vilar på våra axlar….En miljard spottade finansministern ur sig, ”Sveriges statsfinanser är starka” ibland…..Katastrofmedicinens fader sade idag på radion att man nu ska se till att vårdpersonal ska syssla med det de är utbildade för (!!!!) och befrias från onödigt tung administration, det får man verkligen hoppas blir ett bestående inslag i mitt arbetsliv! Då kanske vi får färre hyrläkare och fler fasta? Sjuksköterskorna kanske kommer tillbaka till vården på samma gång?

Nu var jag kanske vanvördig? Men ibland drabbas mänskligheten av stora sjukdomar som digerdöden osv. Det är oundvikligt och sådant får man lära sig att leva med. Alla som lever kan ju dö, förr kunde en sticka orsaka blodförgiftning och dö…..

Jo, jag hörde av en vän att många gamla flyr till sommarhus bort ifrån stan. Det kan vara bra om det finns helikoptrar som kan flyga och hämta upp de gamla och skröpliga men kanske det ändå är en bra sak att om man nu tillhör en riskgrupp att man håller sig på platser med mobiltäckning och på rimligt avstånd till en respirator? Norge funderar tydligen på att förbjuda folk från att fly till sina semesterboenden.

Å sen detta?!? Sjuka sjukvårdare ska alltså ARBETA????? Vaffan är det för fel på cheferna här? Jag skriver i nån av mina böcker om hur vårdpersonal behandlas….de har inte riktigt samma förmåner som resten av mänskligheten. De ska alltså tvingas gå till jobbet när det är sjuka? Alla med minsta symptom ska stanna hemma för att inte smitta andra….men om du är den som ska ta hand om den som är sjuk av sin smitta då ska du skita i detta och smitta folk hela vägen till jobbet, på jobbet och hem igen…? Det är ganska oerhört faktiskt och visar på noll ansvar för sin personals hälsa och faktiskt får man nog säga att detta allvarligt hotar patientsäkerheten. Man skäms liksom lite….och undrar hur dåligt med personal det egentligen är.

På presskonferensen är det EN sak som sticker ut. Det är när Socialstyrelsen säger att vi ska PRIORITERA….och i ljuset av att vi har en överbeläggning på ÖVER 100% sedan flera ÅR funderar jag på hur detta ska gå till. Vi har platserna men inte sjuksköterskorna, DET är sanningen. De vill inte arbeta med det de är utbildade för! narkossyrror tjänar 20000kr på en eftermiddag om de assisterar vid en bröstförstoring på en skönhetsklinik…..var finns incitamenten att arbeta under hårt tryck på landstinget med skitiga tangentbord, sneda bord, stolar som är för låga, inte längre rullar pga skit i hjulen och överhuvudtaget i fula och tråkiga lokaler för en hundradel av det……?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen