Coronafunderingar

Vägen ned till vallen där tre av mina barn tränade idag…

Jag hörde Lars Calmfors (ekonom) på Studio ett igår tror jag. Han tyckte att politikerna skulle ta mer ansvar och att FHM skulle lyssna lite mer på andra…..som tyckte saker. Han efterlyste mer debatt och att medierna skulle belysa andra aspekter och tillvägagångssätt än den väg Sverige valt. Till och med reportern försökte påpeka att medierna nog ändå låtit kritiker komma till tals, de 22 experterna till exempel osv. Men nej, han var inte nöjd för FHM hade ju inte gjort som alla tyckare sagt.

Vägen tillbaka upp på berget. Jag gillar att jag vet var höstanemonerna kommer upp sen, var hallonsnåren är och att jag bara bott här fyra år men känner mig så hemma. Den här ön är (minus sina politiska nötter och galna styre) helt fantastisk faktiskt!

Som varandes naturvetare och läkare med stort fokus på att göra så lite skada man kan, trösta hjälpa och ffa inte göa saker som är ovetenskapliga måste jag säga att jag tyckte hans invändningar var SUPERKORKADE! För bara för att man är Nobelpristagare i ekonomi (eller till Nobels ära) så betyder ju inte det att man vet bättre än en läkare som är specialiserad på epedemier….tänker jag. Och nog lyssnar FHM (jag väljer att inte skriva Tegnell för han är verkligen inte ENSAM där om att välja väg) de snackar nog hela tiden med andra experter på området, väger in ekonomiska aspekter, långtidsverkningar och gör sedan så som de är lärda och övertygade om är bäst för oss som land. På det tvivlar jag ICKE! Med det inte sagt att alla läkare alltid vet allt om allt, vi är ofta oense men vi måste välja en linje och så vitt jag kan bedöma har vi lyckats.

Jag skulle ha ätit min matlåda men kollegorna lockade ut mig i solen för lunch. Helt fantastiskt och vilka kollegor sen, jag kommer sakna dem så, speciellt CH som slutar nu hos oss. Jag hoppas hon kommer tillbaka, psyk är hon som klippt och skuren för och vi har alltid kul ihop! Södertälje är för övrigt en fantastiskt vacker stad!

Vad som oroar mig mer, och som oroat mig länge är den dåliga kunskapen som finns inom olika omsorgsyrken om hur smitta sprids och annat. Sånt som kohortvård t.ex. Man ser inte fram emot ålderdomen om man tänker att en undersköterska ska komma in till en med huvudet inlindat i toapapper för att undvika smitta. Jag har sagt det förr och säger det igen. Vi behöver inte fler händer i vården, vi behöver fler hjärnor. Och kanske vinstdrivandet måste bort en aning….för jag anar att timlönare med usel om någon utbildning är oerhört lönsamt för vissa företag och kanske även kommuner? Kunskap känns väsentlig, som alltid.

Utsikten!

På min avdelning där jag är nu berättade chefen att den befarade Coronakrisen lyst med sin frånvaro. Vi har FÄRRE sjuka än i normala fall….är inte det spännande? Vi arbetar i sjukhusmiljö, har haft smittade patienter inlagda men färre är sjuka. Vi gör tydligen rätt saker. VI KAN HYGIEN! Det är inte svårt att lära sig, det handlar om tvål och vatten och sen sprit. Men, det räcker faktiskt ofta med tvål och vatten. Vi tar heller inte emot besök även om en från kyrkan slank in idag trots STOR skylt på dörren…men men, sånt som händer. Den personen avvisades snabbt.

Gårdagens mat. Så gott!

Så, i tider av smitta, låt läkare vara cheferna, politiker som jag vanligtvis misstror pga dåliga kunskaper i det mesta har i detta fall fattat rätt beslut och låtit experterna ta rodret. Jag hoppas bara inte vi får en vilda västern när det gäller stödpengar till giriga företagare…som Victoria och David Beckham….På vår avdelning kostar vi inga karensdagar eller vabdagar extra iallafall och för en gångs skull har vi en full avdelning med riktigt sjuka patienter. Det är omväxlande faktiskt. De som söker för saker som inte är ren psykiatri lyser med sin frånvaro. Kanske de kommer i horder efter…vi får se.

Det var länge sedan jag åt jasminris, det är nog inte så nyttigt men väldigt gott. Pak choi också. Egen chili från förra året minsann! Tallrik från Fide fajans.

Nåväl, nu har jag fått ur mig det.

Vet ni, sen en dryg vecka har det känts att ”det” är på gång. Den sötaktiga doften och idag doftade det hägg. Syrenerna är på gång och det kommer bli en tid mellan hägg och syren och inte som sist allt på en gång. Jag längtar till sommaren men våren är så fin för då pirrar det. Imorgon mer jobb, skolsköterskebesök och sen tänka ut vad för middag och mys. Bra saker. Och i helgen trädgårdsarbete. Å vad jag gillar det!

Hej hej!

A

Barnen har varit kreativa. De fick en bok om origami för barn med tillhörande papper….
Det blev mycket slipsar…här på tork?
En mycket liten ask inreddes av mitt miniatyrproffs Edgar….
Tylla tod stuvbitar från mitt broderi och dekorerade gosedjuren…
Jag funderar på nästa projekt…
Picky och Luna får komma ut ensamma då och då för de är lite hunsade av övriga höns och kan inte bita ifrån ännu….sen gör de inte så stor skada i trädgården som övriga hönor. De gräver mest ned sig. Gärna på varandra….Snart kommer de börja lägga ägg hoppas jag.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen