Vackra människor

L.A. on a Saturday night in the summer
Sundown and they all come out
Lamborghinis and their rented Hummers
The party’s on, so they’re headin’ downtown
Round here everybody’s lookin’ for a come up
And they wanna know what you’re about
Me in the middle with the one I love and
We’re just trying to figure everything out

We don’t fit in well
’Cause we are just ourselves
I could use some help
Gettin’ out of this conversation…
You look stunning, dear
So don’t ask that question here
This is my only fear, that we become beautiful people


Drop top, designer clothes
Front row at fashion shows
”What d’you do?” And, ”Who d’you know?”
Inside the world of beautiful people
Champagne and rolled-up notes
Prenups and broken homes
Surrounded, but still alone
Let’s leave the party

That’s not who we are
We are not beautiful
That’s not who we are
We are not beautiful


Drove for hours last night and we made it nowhere
I see stars in your eyes when we’re halfway there
I’m not fazed by all them lights and flashin’ cameras
Cause with my arms around you, there’s no need to care


We are not beautiful

Som ni vet har jag nyligen upptäckt (tack vare min bror som har fingret i luften…eller typ inte gräver ned sig i det förflutna helt och bara lyssnar på P1) Ed Sheeran…..och den här låttexten kan vara den bästa jag vet. Och videon till är väldigt illustrativ. Han är livrädd att bli en del av ”det vackra folket” där yta är allt, vem du känner och hur mycket pengar du har. YTA YTA YTA och inget är viktigt utom att visa upp sig, vara i rätt sällskap….och jag tänker. Tack och lov att man slipper det där. Tänk att behöva känna att man bara duger i rätt sällskap med rätt kläder och med rätt stil. Så gräsligt. Tänk att välja man efter vad som passar mallen, inte vad som passar hjärtat. Och veta att man när som helst kan bli utbytt eller att man kanske tvingas byta för att han faller ifrån heta listan…?

Blotta tanken på äktenskapsförord får mig att rysa. Att redan INNAN man gifter sig känna att man behöver reglera för en eventuell skilsmässa……jag blir kräkfärdig. Man måste sätta sitt värde i pengar liksom. Som om en skilsmässa inte är det värsta med en skilsmässa. Det är att förlora pengar som är det värsta eller att det man vill ha ut kanske ÄR pengar. Där snackar vi köpta tjänster big time!

Nej. Jag och maken har en enda förberedelse här…att om jag skulle dö före honom, då ska han slippa flytta (för barnens skulle mest för han skulle nog gärna överge alla saker jag släpat hem hit, hönsen och mina gamla kläder). Han nya fru måste vara snäll mot mina barn och kanske…inte behöver ha alla mina grejer, de kan ju barnen få…typ. Om han skulle försvinna…..ja, då bor jag här förhoppningsvis ensam resten av livet…..typ. Kanske jag skaffar angorakaniner. Det vill en av döttrarna ha. Så vi kan sticka vackra kläder!

Jag var redo att gå till jobbet imorse…men det visade sig att jag hade semester. Det känns inte så för jag arbetade HELA dagen igår (KBT-utbildningen) Men nu är behandlingsdelen över och jag kan delvis andas ut. Egentligen skulle jag ju varit i USA nu men Coronan slog ju till så här sitter jag och arbetar på riktigt fast jag har semester…nu ska en tenta in…jag ska försöka kompa på måndag nästa vecka istället….det är sista tentadagen…..

Ja jisses. Jag ska försöka gå uppför skidbacken idag för att röra på mig lite, man blir så stillasittande när man pluggar…..det är kanske t o m farligt att studera vid min ålder? Nu, kaffe och macka! Tjing!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen