Ur mitt svenska hjärtas djup

Näckrosor och aborrar…..jag tänker på en tjärn eller skogssjö i Dalarna där vi badade när jag var liten. Min pappa brukade fiska kräftor där när han var barn. Jag får gråt i halsen när jag tänker på det. Dalarna….

Imorse var jag tvungen att åka till sonens seglarläger. Vi hade missat en liten detalj i packlistan…fler än 4 kalsonger….så jag fick åka ut med fem till. Hur vi missade detta har jag ingen aning om. Kanske för att han har så få? Han är kinkig och bara en sort gäller här hemma och de har verkligen slitits, lagats och sedan slängt (efter att Edgar ärvt och lagning varit omöjlig längre). Jag fick en impuls att köpa dyra kalsonger, sådana som hans far bär. För de är i längden billigare. Dyra i inköp men håller sedan i många år. MEN. Jag vägrar. Barn ska inte belastas med märkeskläder. Det borde ju inte vuxna heller för övrigt men barn kan man iallafall styra ett tag. Han är HELT omedveten om märken, väldigt skönt med tanke på att han går i IES Bromma. Det kunde varit värre mao. Detta är här hemma en ickefråga då jag ALDRIG köper saker med loggor till mig själv eller barnen, endast gåvor med sådant finns här. Jag tar avstånd av två skäl. 1) Det är oftast fult. 2) ska jag göra reklam…..vill jag få betalt. Inte betala för det! PUNKT! 3) Kanske jag är en antimärkesmänniska? Jag tycker att kvalitet är viktigt, inte att folk ska se att jag har råd att köpa saker som faktiskt BARA kan vara dyra. Visst har jag en del i mitt tycke på tok för dyra plagg men, som jag återkommer till, jag använder dem tills de faller isär. OCH lagar dem på vägen dit. Barnen lånar dem och på så sätt har sannolikt mina dyraste grejer blivit billigare än alla HM-kläder sammantaget. Och…jag har dem KVAR!

Nu står de där i väntan på tid…..

Småcitronerna. Jag kan aldrig hålla hemlisar…de ska bli presenter. Men jag säger INTE vem som ska få vad! Ser ni att några är halva citronpressar. Jag är så klurig tycker jag! Bladet blev till genom att pressa lera mot ett av mina egensådda citronträd. Så väldigt äkta hela vägen. Formarna har jag också gjort själv. Nu ska det glaseras här!

Imorse parkerade jag lite slarvigt framför en segelbåt i hamnen. På avstånd såg den majestätisk ut. På närmare håll påmindes jag om varför jag inte gillar franska segelbåtar…de ser vräkiga ut. Jag vet brorsan, jag har inte TID med en segelbåt men det är ju OK att nära drömmen om en tycker jag. Jag har bestämt att jag vill ha en någon dag och bli en seglare. Det är därför jag förra året bokade in min äldste son på seglarläger. Maken hade båt INNAN vi träffades….jäkla dålig timing att vi träffades strax efter att han sålde den. Nu är han svårmotiverad att köpa ännu en och han vill helst ha en motorbåt för att fiska i. På våra snart 13 år ihop har han fiskat en del men ALDRIG fått en enda jäkla fisk……för övrigt kan man fiska från land. Segla kan man bara i båt.

Därborta är han, sonen som ska lära sig segla!
Så lugnt och stilla

Jag gick den svajiga bryggan fram och tittade på alla båtarna. Vissa var väldigt slitna. Jag tänkte på min brors ord…”du har inte TID med en båt”…och min makes: ”Har du en AAAANING om hur mycket TID det tar att hålla en träbåt i trim?”…nä, ingen jävla aning men med den raketfart jag har när jag ensam rensar och ställer iordning hela jävla trädgården när han är borta och skjuter på pappkulisser i Norrtälje kanske det faktiskt inte är helt orimligt att jag skulle kunna sköta en båt också…om några år när jag inte ständigt måste torka, städa och sköta om alla andra? kan man få drömma om en jävla skärgårdskryssare eller? VA? VAAAAA!?! Fel, det ska vara ett kort, högt och tydligt avslutat VA?

Argt.

Jag igår i Voltaires trädgård. Inga näckrosor här…än.

Men, nu ska jag lugna mig, städa köket, gräva upp och sen gräva ned ett japanskt körsbärsträd…..fota en rosablommande kastanj, ta emot makens syrra m.fam. och bara le. LE LE LE och kanske sen börja ta fram den plastiga poolen som barnen längtar efter och börja skrubba bort året som gått sedan sist.

TYlla hämtade andra rosa ägget. Ett om dagen kanske??? Det vore något!

Jag älskar min trädgård. Trots allt bök, för den är ett projekt, något jag formar. Förbättrar. Och jag har massor med planer för sommaren, jag ser inte ett problem i att stanna här, precis bara hemma hela sommaren. Jag tycker det är en lugnande tanke. Jag gillar att vara hemma. Det var därför vi köpte en utsikt mer än något annat när vi byggde vårt hus. Det är min plats här. Och jag ser vatten varje dag, har fem minuter till en strand och snart kanske väldigt mycket klorerat vatten rakt föröver. Och sen….när maken sansat sig….och barnen är lite större…kan vi ha en liten båt bara en kvart bort. Jag är väldigt bra på att slipa, olja och måla….

Där står den, min kruka, skröjbränd och kritvit! Kanariegul nästa! Ser ni Evas kedjor i bakgrunden? De är HELT fantastiska!
Jag fotad av min kompis igår kväll. Simba ville plötsligt gosa.
Solen går ned på vår uteplats.
På plats, men vi fick smyga för några hade hemlängtan. Inte vår son då.
Jag grävde och grävde. Nu ska trädet flyttas bara…men vart?
Jag är så nöjd med vårt kombinerade hönshus och förråd. Vilken dag som helst slår lavendeln ut också och hela gången kommer då kantas av den och doften. Nästan som att vara i Frankrike.
En sådan båt. Men motorbåten var också fin. Fast det är det där med drivmedel som skaver, och oljudet..
Ett fint par tycker jag.
Jag fick mina ändrade örhängen igår. Det blev mycket bättre med ett stift istället för fiskekrok! Tack för det!

Ha en bra dag!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen